Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 23:09

Čeferin: Oduševljen sam zbog Sitija, pokazali su inteligenciju

"Potrebna je hrabrost da se prizna greška, ali ja nikada nisam sumnjao u sposobnost i njihov zdrav razum da donesu ispravnu odluku"

Mančester Siti je prvi zvanično priznao da izlazi iz fudbalske Superlige Evrope, što je naišlo na oduševljenje u sedištu Evropske kuće fudbala (UEFA).

Pratite UŽIVO sve vesti o Superligi Evrope na portalu Mozzart Sport

U minutima pošto je Mančester Siti objavio da je podneo papirologiju za istupanje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Superlige oglasio se prvi čovek Uefe Aleksandar Čeferin koji nije krio radost što se jedan od najbogatijih klubova Evrope odlučio za ovakav potez.

"Oduševljen sam što se Siti vratio u evropsku fudbalsku familiju. Pokazali su veliku inteligenciju u slušanju raznih glasova, pre svega svojih navijača koji su u prvi plan stavili ključne vrednosti postojećeg fudbalskog sistema. Potrebna je hrabrost da se prizna greška, ali ja nikada nisam sumnjao u sposobnost i njihov zdrav razum da donesu ispravnu odluku. Oni su jako važan deo evropskog fudbala. Oduševljen sam što ćemo nastaviti da radimo zajedno za bolju budućnost fudbala", izjavio je Čeferin, a prenosi Nedeljnik.

Posle Mančester Sitija očekuje se da će zvanično javnosti da se obrati i Čelsi, koji u vreme najvećeg ludila u istoriji fudbala igra utakmicu protiv Brajtona na Stamford Bridžu. Čelsijevi navijači napravili su haos ispred stadiona unezvereni zbog odluke kluba da zaigra Superligu, nisu dali klupskom autobusu da uđe na stadion, a među one koji žive za klub ušao je legendarni Petr Čeh kako bi smirio uzavrelu situaciju.

28. april, 21.00: (2,90) PSŽ (3,40) Mančester Siti (2,40)

Podsetimo, potpredsednik Mančester junajteda Ed Vudvord zvanično je podneo ostavku na sve funkcije i ista će početi da važi tek od decembra ove godine, dok u Kataloniji najavljuju da Barselona takođe napušta Superligu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.