Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2021, 23:27

Cedevita Olimpija umakla Krki sa giljotine

Hopkins i Blažič pogurali su Ljubljančane do sedmog uzastopnog trijumfa - 95:88

U Sloveniji gazduje Cedevita Olimpija. Zmajčeki su u zaostalom meču 14. kola Jadranske lige slavili u slovenačkom derbiju. Hala „Leon Štukelj“ mnogima nije omiljeno mesto za igru, svake godine padne barem jedan favorit, a ni Ljubljančani nisu bili daleko od proklizavanja u Novom Mestu.

Svaka pobeda je ekipi Krke dragocena u borbi za opstanak, igra četa Vladimira Anzulovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na „krv i nož“. Tako je dočekala i sastav iz prestonice. Imala je Krka velikih 15 poena prednosti, ispucala je u prvom poluvremenu i taj intenzitet nije bila kadra da održi sve vreme. Napada Cedevita Olimpija plej-of, zna kako se igraju i što je još važnije dobijaju ovakvi susreti. A uvek može i da računa na doprinos kapitena Jake Blažiča.

Ubacili su Ljubljančani ekipu Krke u mašinu krajem treće četvrtine, preokrenuli rezultat u svoju korist, a na put do sedme vezane pobede u regionalnom takmičenju Olimpiji su trasirali Mikael Hopkins i Jaka Blažič.

Najefikasniji kod čete Jurice Golmca bio je Hopkins sa 23 poena i 12 skokova. Kapiten Jaka Blažič zadržao se na ovosezonskom proseku od 19 poena, a dvocifreni su bili i Hodžić (16), Peri (14) i Murić (11). U timu Krke najzapaženiji je bio Roderik Kamfor sa 22 poena.

ABA LIGA - ZAOSTALI MEČ 14. KOLA

Sreda

Krka - Cedevita Olimpija 88:95

/Kamfor 22 - Hopkins 23/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.