ČUVA KRUNU: Usik odbranio titulu prvaka sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2022, 08:11

ČUVA KRUNU: Usik odbranio titulu prvaka sveta

Posle 12 rundi.

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik odbranio je titule prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO. On je u subotu u Džedi posle 12 rundi podeljenom odlukom sudija u revanšu porazio Britanca Entonija Džošuu.

Borba je održana u Saudijskoj Arabiji, u King Abdulah sportskom centru u Džedi, a Ukrajinac je zadržao status "najopasnijeg čoveka na svetu", kako mnogi nazivaju prvaka teške kategorije, budući da se Tajson Fjuri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasnik VBC pojasa u teškoj kategoriji penzionisao nedavno.

Posle ove pobede Usik, olimpijski šampion iz Londona 2012. godine, ima skor od 20 pobeda (13 KO) u profesionalnom ringu. Džošua je poražen treći put u poslednjih pet mečeva, a sada ima skor od 24 pobede (22 KO) i 3 poraza. Džošua nije uspeo da se domogne prestižnog kluba boksera koji su triput postajali svetski šampioni teške kategorije – zasad je to pošlo za rukom samo Muhamedu Aliju, Majklu Mureru, Vitaliju Kličku, Lenoksu Luisu i Ivanderu Holifildu.

U borbi poluteškaša (do 79 kg) Britanac Kalum Smit je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi pobedio Francuza Matjua Boderlika.

U duelu u kruzer kategoriji (do 90 kg) Badu Džek, Šveđanin rođen u Gambiji, posle deset rundi savladao je Ričarda Riveru kontroverznom i podeljenom sudijskom odlukom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.