ČUDO NEVIĐENO: Konačno pobeda Borusije iz Dortmunda

Izvor: Kurir, 07.Feb.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO NEVIĐENO: Konačno pobeda Borusije iz Dortmunda

Borusija se ovim trijumfom pomerila sa poslednjeg mesta i došla na bod od izlaska iz opasne zone

BEOGRAD - Fudbaleri Borusije Dortmund zabeležili su danas svoju prvu pobedu u Bundesligi još od početka decembra, pošto su u gostima pobedili rivala u borbi za opstanak Frajburg sa 3:0.

"Milionere" su do trijumfa predvodili Pijer-Emerik Aubamejang sa dva gola i Marko Rojs, koji je doveo goste u vođstvo.

Borusija sada ima 19 bodova i nalazi se na 16. mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tabele. Na 15. je Paderborn, koji je danas odigrao 0:0 sa Kelnom i ima 20 bodova, kao i Hamburg, koji kasnije danas dočekuje Hanover.

Dvostruki uzastopni šampion Bajern Minhen zabeležio je prvu pobedu u drugom delu sezone, pošto je u gostima, pred 60.000 gledalaca pobedio Štutgart sa 2:0 i poslao ga na dno tabele.

Bavarci su tako zadržali osam bodova prednosti u odnosu na Volfsburg, koji je kod kuće pobedio Hofenhajm sa 3:0.

Berlinska Herta je osvojila važne bodove u borbi za opstanak, pošto je u gostima pobedila Majnc sa 2:0 i tako se popela na 13. mesto tabele sa 21 bodom, jednim manje od svog današnjeg rivala.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Klop: Korak u pravom smeru

Izvor: B92, 08.Feb.2015, 00:45

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da je njegov tim napravio veliki korak napred pobedom protiv Frajburga...Dortmund je slavio u gostima protiv Frajburga sa 3:0, što je bila njihova prva pobeda od početka decembra...Dortmund je sada na bod od izlaska iz opasne zone, a Klop veruje da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.