CS:GO  Mousesports najbolji na Mikonosu!

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO " Mousesports najbolji na Mikonosu!

Ekipa mousesports osvojila je prvi u seriji ESG turnira pobedom nad Liquidom u finalu rezultatom 3:2.

Pre početka turnira, retko ko je mogao da očekuje ova dva tima da se bore za titulu, i baš zbog toga uživamo u gledanju turnira. Nakon prolaza grupe kroz iglene uši preko Gambita (dva puta po 16:14), ekipa mousesports je zaigrala znatno bolje i iskoristila ispadanje favorita.

U polufinalu su savladali Virtus.pro 2:1. Po mapa 16:14, 6:16, da bi na Trainu napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjajan preokret, i to na T strani, i pobedili 14:16. Ekipa Liquida je preko BIG-a otišla u plej-of, da bi u polufinalu prve svega EliGe i jdm odigrali sjajno protiv SK i napravili malo iznenađenje, 2:0 za Amerikance.

Cobblestone

Pravo maratonsko finale počelo je na Cobblestone, po izboru mousesports. Isti tim je odlično počeo na T strani i to odlično. Od starta su uspevali da probiju B sajt, a konačno je proigrao STYKO, dok je suNny bio standardno dobar. Poveli su sa 7:1, da bi Twistzz i jdm nekoliko puta zadržali B sajt. Pa je američki tim uspeo da do poluvremena ima pristojnih 9:6. Mousesports lako osvaja drugu pištolj rundu, pravi još veću razliku, koju EliGe i ekipa nisu mogli da stignu, pa je kraj usledio vrlo brzo, 16:7 za mousesports.

Inferno

Liquid je birao Inferno, koji su počeli na T strani. U prvoj rundi su otvorili A sajt, ropz i STYKO su bili odlični u ritejku, ali isuviše spori, pa je C4 doneo teroristima prvu rundu. Lako su stigli do 3:0, u četvrtoj su osvojili B sajt, ali su ovoga puta Amerikanci bili brži u ritejku, sunNy je napravio ključna dva fraga za 3:1. Stiglo se do 3:3, ali to je bilo gotovo sve što je mousesports pružio na ovoj mapi. EliGe i jdm su lako pravili brojčanu prednost, što su im omogućavali protivnici bespotrebnim pikovanjima. Na poluvremenu je bilo 11:4, a EliGe se sa početna dva fraga u pištolj rundi pobrinuo da ne dođe do preokreta. Stiglo se do 14:4, mousesports je prekinuo niz napadom preko mida na A, za 14:5. EliGe je ponovo bio sjajan na B sajtu, da bi poslednju rundu doneo stanislaw za poravnanje u rezultatu, 16:6 za Liquid.

Train

Train je počeo osvojenom pištolj rundom Liquida, ali je mouz dobio force rundu i resetovao protivnika. Iskoristli su lošu ekonomiju CT strane da pobedu sa 3:1, a Liquid smanjuje na 3:2. Nisu uspeli da povežu dve runde, pa su ponovo bili resetovali – 4:2. Uprkos force buyu, jdm je napravio tri fraga čuvajući A sajt, za novu rundu. Twistzz je potom lepo sačuvao B sajt, a jdm je dominirao na A sajtu AWP-om, pa su preokrenuli na 7:4, a na pazi je bilo 9:6 za Liquid. Nakon takvog uspona u igri, očekivala se neizvesna borba do kraja. Ipak, ona je izostala, suNny i chrisJ sjajno čuvaju A sajt, uzeli su po dva fraga, i doneli timu prvu rundu. Na rezultatu 9:9, opet je lako sačuvan A sajt, ovoga puta je glavni bio oskar. Američki sastav je bio potpuno nadigran, nisu mogli da pronađu nikakvu pukotinu u odbrani A sajta, te su retko uspevali i da priđu istom. Uz ponovo raspoloženog STYKO-a, koji je rotirao između A i B sajta, Liquid nije imao nikakve šanse, pa do kraja mape nisu uzeli nijednu rundu! Perfektno poluvreme za mouz 10:0, za konačan rezultat 16:9 i ponovno vođstvo u mapama.

Mirage

Napadom Liquida na A otvoren je Mirage. Jedan smoke i jedan frag bili su dovoljni američkom timu da otvore i sačuvaju A sajt. Bez ikakvih problema su stigli do 3:0, a važnu rundu rešili su EliGe i Twistzz, u 3v4 situaciji. Ropz je ostao sam na A, EliGe ga je ubio, a Twistzz ostao u džungli i sprečio bilo kakvu rotaciju sa B sajta. Serija se nastavila, pa se stiglo do velikih 8:0 za Liquid. SuNy je napravio dva fraga na B i tako prekinuo seriju protivnika. Stiglo se do 9:4, da bi Liquid odigrao sjajno eko rundu i ovoga puta uspeo da probije B sajt. Mousesports je previše sporo krenuo u ritejk, što je iskoristio stanislaw sa dva fraga pištoljem i novu rundu za Liquid. U pištolj rundi su sada bile zamenjene uloge na B sajtu, pa je Liquid bio spor u ritejku, a Oskar je sa 4 fraga doneo petu rundu za svoj tim. Mousesports je tada počeo da igra mnogo bolje, pa su prišli protivniku na rundu zaostatka, 11:10. Uprkos tome što su bili force buy, Liquid je uspeo da prekine niz, iznenadivši terore napadom na rampu. Uzvratili su u sledećoj terori zanimljivim napadom preko mida na A, za 12:11. Ipak, nije Liquid dozvolio veliki preokret, jdm i nitr0 su sa AWP držali sajtove, a mousesports do kraja nije mogao da pronađe rešenje, 16:13 za Liquid.

Nuke

U odlučujućoj mapi, na serveru je postojao samo jedan tim. Mousesports je potpuno nadigrao protivnike na Nuke. Počeli su na CT strani, Liquid je napao A sajt, uspeo da ga osvoji, ali je ropz opet bio dobar u ritejku za prvu rundu. Brzo se stiglo do 3:0, a ni na full buy rundi nije bilo uzbuđenja. Potom se suNny sjajno prikrao iza leđa i napravio 3 laka fraga za novu rundu. Američki tim nije imao gotovo nikakav plan za napade, a nije im išlo u prilog što je oskar odigrao perfektan meč. Tek na 9:0 Liquid lepo otvara polje, a rundu zavšrava stanislaw sa dva bitna fraga. Uspeli su da vežu još 3 runde do poluvremena za 11:4. I mouz je napao gornji sajt u pištolj rundi, ali su oni bili uspešniji, 12:4. Pitanje pobednika je tada bilo rešeno, a nismo dugo čekali ni da se ovaj maratan okonča, 16:4 za mousesports.

Za MVP turnira proglašen je Oskar.

Ovom pobedom, mousesports je u klupsku kasu doneo 100 000 evra, dok je Liquid dobio 40 000 evra. U borbi za treće mesto, SK je pobedio Virtus.pro rezultatom 2:1, ali oba tima nose kući po 20 000 evra, sa tim što Brazilci imaju obezbeđeno učešće i na sledećem ESG turniru. Ostalim učesnicima je pripalo po 5 000 evra.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.