CRVENO-BELI DEO MADRIDA SLAVI: Atletiko je novi ŠAMPION Španije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 20:28

CRVENO-BELI DEO MADRIDA SLAVI: Atletiko je novi ŠAMPION Španije (VIDEO)

Barselonina "greška" donela titulu Jorgandžijama.

Fudbaleri madridskog Atletika su novi šampioni La lige! Izabranici Dijega Simeonea su u poslednjem kolu španskog prvenstva posle preokreta slavili na gostovanju Valjadolidu (2:1), što im je bilo dovoljno da trku završe ispred gradskog rivala Reala, koji je izborio pirovu pobedu nad Viljarealom (2:1) na svom terenu.

Spektakularan okršaj na "Hoze Zorilji" odlučen je posle preokreta, pošto je domaćin već u 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minutu došao do vođstva preko Oskara Planoa.

Strepeli su tada navijači Atletika, jer je Real posle gola zaostatka protiv "Žute podmornice" stigao do izjednačenja i blizu odbrane trona, međutim, na kraju su imali razloga za slavlje.

Izjednačenje Simeonevom timu doneo je Anhel Korea posle 15 minuta igre u drugom poluvremenu. I tada je već slavlje moglo da počne, budući da je Realu bila neophodna pobeda, do koje je na kraju i došao. Ali, uzalud.

Koliko su čelnici Barselone pogrešili kada su odlučili da za "sitne pare" puste Luisa Suareza u Atletiko, videlo se po rezultatima Katalonaca, koji su u kombinovanom sastavu bez Mesija, jedva slomili fenjeraša Eibar (1:0) pogotkom Grizmana u finišu utakmice.

Da se vratimo na Urugvajca, hladna osveta Grizmana prema bivšem klubu, usledila je u 67. minutu kada je iskoristio grešku igrača Valjadolida, istrčao sam na domaćeg golmana i rutinski, u stilu pravih golgetera, doneo potpuni preokret i pobedu gostima. Vrednu 11. titule u klupskoj istoriji.

U narednoj sezoni, Atletiko, Real, Barselona i Sevilja igraće u Ligi šampiona, Real Sosijedad i Betis idu u Ligu Evrope, dok se Viljareal plasirao u Ligu Konfederacija.

Iz La lige su ispali Ueska, Valjadolid i Eibar, dva kola pre kraja Segunde, Majorka i Espanjol su obezbedili povratak u najkvalitetnije špansko takmičenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.