CR7 zvao De Lihta u Juve, zna li koliko traži Rajola?

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CR7 zvao De Lihta u Juve, zna li koliko traži Rajola?

Pogledajte razgovor između Portugalca i Holanđanina tokom kog je tinejdžer iz Ajaksa dobio poziv da pređe u Juventus. U Liverpul, navodno, neće preći zbog plate koju za njega traži agent Mino Rajola.

De Liht on Ronaldo telling him to join Juventus: 'I didn’t understand him at first. I was a bit shocked, that’s why I laughed.’ pic.twitter.com/MgCnmHOG7v

— Metro Sport (@Metro_Sport) June 10, 2019

Matijs De Liht i dalje ima 19 godina, koliko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << imao i 16. aprila kada je u Torinu golom u 67. minutu revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona izbacio Kristijana Ronalda i Juventus iz trke za titulom prvaka Evrope.

Nepuna dva meseca kasnije, doduše u dresu Portugalije, slavni CR7 dobio je priliku da se revanšira 15 godina mlađem holandskom defanzivcu i osvoji prvo izdanje UEFA lige nacija.

Posle 90 minuta žestokih duela u finalnoj utakmici na "Dragau" u Portu, Ronaldo i De Liht čestitali su jedan drugome, a onda je Ajaksov tinejdžer dobio i zbunjujući poziv - da pređe u Juventus.

BERNARDO PLESAO NA "DRAGAU": PORTUGALU I LIGA NACIJA

Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

De Liht je, prema pisanju engleskih medija, bio nadomak prelaska u Mančester junajted još prošlog leta, ali je tadašnji menadžer Žoze Murunjo navodno ostao bez pojačanja posle procene jednog skauta iz vremena šefovanja Luja van Gala da će mladi fudbaler Ajaksa imati problema sa kilažom i konstitucijom kako godine budu odmicale.

Igrač od kog je Liverpul odustao posle informacije da njegov mendažer Mino Rajola zahteva platu od 250.000 funti nedeljno - poređenja radi Mohamed Salah zarađuje 50.000 funti manje na "Enfildu" - rekao je holandskim medijima da u prvi mah nije razumeo šta mu je Ronaldo tačno rekao, pa se zato nasmejao.

Pored Liverpula, čiji je menadžer Jirgen Klop nameravao da lidera tima Virdžila van Dajka upari sa njegovim mlađim saigračem iz reprezentacije, za Ajaksovu senzaciju bili su i ostali zaniteresovani klubovi koji nemaju problem da potpišu Rajolin zahtev za platu - Mančester junajted i Pari sen Žermen, ali u vezu sa Juventusom niko ga do danas nije dovodio.

"U prvi mah nisam razumeo šta je rekao, posle sam bio malo u šoku, pa sam se nasmejao, ali nisam ništa odgovorio", prokomentarisao je De Liht u razgovoru za "NOS" i pojasnio zbog čega ga je Ronaldovo "lobiranje" iznenadilo.

"U tim situacijama odmah posle utakmice uopšte ne razmišljate o tome gde ćete nastaviti karijeru ili bilo šta slično, jednostavno ste razočarani jer ste izgubili i to je bila jedina stvar o kojoj sam razmišljao u tom trenutku".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.