ČETIRI GODINE SUSPENZIJE: Pala svetska šampionka zbog dopinga

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 20:37

ČETIRI GODINE SUSPENZIJE: ''Pala'' svetska šampionka zbog dopinga

Nije uspela da dokaže nevinost.

Svetska šampionka na 800 metara iz Pekinga 2015, Beloruskinja Marina Arzamasova suspendovana je na četiri godine zbog dopinga. Arzamosovu je kaznila Agencihja za zaštitu integriteta ateltike (AIU)

Beloruskinji je prošle godine u julu posle takmičenja utvrđeno prisustvo u krvi suspstance ligandrol, koja se koristi za rast mišića i nalazi se na spisku zabranjenih suspstanci Svetske antidoping agencije. Arzamosiova je tražila saslušanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pored nezavisnom komisijom, koja je odlučila da nema dovoljno dokaza da Beloiruskinja nije namerno koristila ligandrol zbog čega je i kažnjena četvoroodišnjonm suspenzijom.

Former 800m world champ Maryna Arzamasova handed provisional drugs ban https://t.co/yj5U3zb6m1 pic.twitter.com/lDGnI7BitD

— SportsGridUK (@Sportsgriduk) August 27, 2019

Osim titule u Pekingu, Arzamosova je godinu dana ranije postala i evropska šampionka na 800 metara u Cirihu. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je na 800 metara bikla sedma.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, poznata hokejaška navijačica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.