Buran dan u FIFA: Blater zadao udarac menadžerima u fudbalu!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Sep.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buran dan u FIFA: Blater zadao udarac menadžerima u fudbalu!

Čelnik svetske kuće fudbala najavio takođe da istraga o korupciji prilikom dodeljivanja SP Rusiji i Kataru neće biti objavljena javno

Prilično buran dan za Svetsku kuću fudbala u Cirihu.

Predsednik FIFA Sep Blater održao je konferenciju za medije i može se reći, toliko toga otkrio i ispričao.

STOP MENADŽERIMA

Blater je naglasio da će realizacija zabrane menadžerima da ubuduće raspolažu delom ugovora fudbaera biti na snazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << posle “tranzicionog perioda”.

- Čvrsto smo se saglasili sa tim da menadžerima treba ukinuti pravo na dobit prilikom transfera. Ipak, to se ne može uradiiti odmah, potreban je prelazni period – rekao je Blater posle sastanka Izvršnog komiteta FIFA.

O KORUPCIJI JAVNOST NEĆE ZNATI

Foto: Profimedia

Izveštaj o mogućoj korupciji u FIFA prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. neće biti objavljivan.

Blater je naglasio da ni jedan član Izvršnog komiteta FIFA nije zatražio objavljivanje dokumenta, koji je posle višemesečne istrage sačinio glavni istražitelj u FIFA Majkl Garsija.

Nekoliko članova svetske kuće fudbala su poslednjih dana zatražili da se izveštaj objavi, a Blater je napomenuo da ti članovi nisu bili prisutni kada je 2. decembra 2010. odlučeno da se Rusiji i Kataru dodeli organizacija Mundijala 2018. i 2022.

SPREMA NOVI MANDAT

Foto: Marko Todorović

Sep Blater kojem u Srbiji tepaju sa “Fifin Tole Karadžić” želi i peti mandat na čelu organizacije.

- Saopštio sam Izvršnom komitetu da ću prihvatiti zahteve različitih asocijacija i federacija da se kandidujem na izborima za svoj peti mandat – rekao je Blater.

Sedamdesetosmogodišnji lider FIFA na tom mestu je od 1998. godine, ali je poslednjih meseci suočen sa rastućim kritikama evropskih fudbalskih čelnika, pre svega zbog moguće korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2022. godine.

Izbori za predsednika FIFA biće održani 29. maja u Cirihu, a podnošenje kandidatura počinje 29. januara.

Foto: AP/Tanjug

Jedini protivkandidat Blateru za sada je Francuz Žerom Šanpanj, koji, po svemu sudeći, ima male šanse da dobije trku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.