Izvor: Blic, 06.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bunjevčević: Želim da vratim Zvezdi evropski sjaj

Novi sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Goran Bunjevčević izjavio je danas da će pokušati tom klubu da vrati "evropski sjaj".

"Vraćam se u klub na odgovornu funkciju u trenutku kada je Crvena zvezda tek na 100. mestu svetske rang liste najuspešnijih klubova. Ne libim se da preuzmem odgovornost za posao koji ću obavljati i želim Zvezdi da vratim evropski sjaj", rekao je Bunjevčević u prvom obraćanju novinarima od dolaska na funkciju sportskog direktora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je dodao da je cilj da se Crvenoj zvezdi vrati "imidž kluba koji igra prepoznatljivo i atraktivno za publiku".

Bunjevčević je na mestu sportskog direktora zamenio Stevana Stojanovića, koji će u budućnosti obavljati funkciju savetnika predsednika Toplice Spasojevića.

Bivši kapiten Crvene zvezde istakao je da je svestan težine zadatka pred kojim se nalazi i dodao da će u ovom trenutku prioritet biti stvaranja skauting službe.

"Ovde se uvek očekuju rezultati. Svestan sam da nije lako, ali da nisam svestan težine zadatka ne bih se prihvatio ovog posla. Mi smo svesni da finansijski ne možemo da se nosimo sa najvećim evropskim klubovima. Skauting služba mora da bude dobro organizovana kako bi najtalentovaniji igrači iz Srbije, ali i ostalih zemljama iz regiona dolazili u naš klub, gde bi postajali prvotimci", pojasnio je Bunjevčević.

Bunjevčević je rekao da već nekoliko meseci prati rad prvog tima i istakao da će mu jedan od zadataka biti smanjenje igračkog kadra.

"Trener Janković je uradio veliki posao u prethodnom periodu i vratio je Zvezdu u šampionsku trku. Ekipu dobro poznajem i mislim da poseduje kvalitet koji se pokazao na večitom derbiju. Neophodno je smanjiti igrački kadar i razmišljati već sada o budućim pojačanjima", zaključio je Bunjevčević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.