Bulić: Čekam da mnogi odu kao i ja!

Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulić: Čekam da mnogi odu kao i ja!

Dragan Bulić se povlači sa mesta predsednika Zajednice superligaša Srbije, a odluku o njegovom zahtevu doneće Skupština ovog tela na sednici po završetku prvenstva. Na ovaj način čovek koji predstavlja srpsku klupsku elitu želi da podstakne i druge da pođu njegovim putem i otvore vrata novim fudbalskim ljudima.

Najavljeni odlazak Bulića, koji se prethodnih meseci žestoko borio sa dosadašnjim rukovodstvom Fudbalskog saveza i prvi insistirao na ostavci predsednika Zvezdana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Terzića, najvažniji je podatak sa jučerašnjeg troipočasovnog sastanka Upravnog odbora Zajednice.

- Održavam obećanje koje sam dao pre nekoliko meseci da ću se povući i posvetiti poslovnim obavezama. Neka ovo bude primer i drugima iz fudbalskog vrha da preuzmu odgovornost za sve što se događa - rekao je Bulić.

Na pitanje da li to oslikava njegovu nameru da bude novi predsednik FSS, on je odbio takvu mogućnost:

- Neću se kandidovati za to mesto, ali ću pokušati da se i dalje borim za čišćenje srpskog fudbala od svega što ne valja. Volim fudbal i nije mi potrebna funkcija da bih se i dalje borio.

Bulić je priznao da i sebe smatra delimično krivim za krizu koja danas potresa srpski fudbal.

- Ako sam nekoliko godina na čelu Zajednice, znači da sam i ja među krivcima. Želeo sam najbolje, u tome sam sigurno i grešio, ali najvažnije je da posle mog odlaska i drugi funkcioneri shvate da je vreme da odu iz fudbala.

Izborna skupština Zajednice biće, po rečima generalnog sekretara Miodraga Jankovića, održana pre završetka izbora u Fudbalskom savezu, jer su klubovi dužni da odmah očiste svoju organizaciju, ne čekajući promene na Terazijama.

- Sadašnja skupština ima mandat do 2010. i nije obavezna da održi izbore pre tog roka, ali klubovi su prihvatili Bulićev predlog da izaberemo nove članove koji će rukovoditi ligom - zaključio je Janković.

Klubovi za ligu od 16 članova

Zajednica superligaša Srbije podržala je predlog Bežanije da se od fudbalskog vrha Srbije traži proširenje lige na 16 članova već od jeseni, iako je predviđeno da taj sistem takmičenja zaživi od 2009. godine. Odluku o zahtevu klubova doneće Izvršni odbor FSS, a njegovo eventualno usvajanje ne ruši princip da poslednja ekipa ispada iz elitnog ranga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.