Bukerovih 62 malo Sansima za pobedu

Izvor: B92, 27.Jan.2024, 09:24

Bukerovih 62 malo Sansima za pobedu

Košarkaši Indijane Pejsers porazili su Finiks Sanse 133:131 uprkos velikoj utakmici šutera gostiju Devina Buekra koji je ubacio 62 poena.

Bek Finiksa postigao je 29 već u prvoj četvrtini meča, Sansi su imali i 17 poena prednosti u poslednjoj četvrtini no sve to nije im pomoglo da trijumfuju.

Pobedu Pejsersima doneo je Obi Topin poenima "iz odbojke" 3.4 sekunde pre kraja.

Poslednji napada imali su Sansi, išao je, naravno, preko Buekra koji se, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međutim, okliznuo u priemu lopte, bio je i dobro čuvan i njegov šut bio je neprecizan.

Odbrana generalno i odbrana na Bukeru u poslenjoj četvrtini meča donela je preokret Indijani, jer su do tada bili prilično labavi u defanzivnim zadacima, otuda je i vođstvo konstantno bilo na strani tima iz Arizone.

Pejsersi su u prve dve četvrtine primili po 40 poena, u trećoj 34, dok su u poslednjoj dozvolili gostima samo 17 poena.

"U četvrtoj četvrtini rešili smo da igramo jako i da šaljemo čuvare da Buekru otimaju loptu iz ruku Bukera i samo nam je to bilo važno. To im se nije dopalo uopšte. Mislim da im je to bila najgora četvrtina oev sezone", rekao je posle meča junak Pejsersa Topin koji je meč završio sa 23 poena i 11 skokova.

Ovo je, nakon trijumfa nad Filadelfijom, bila druga vezana pobeda Indijane u dva dana - druga bez najboljeg igrača ekipe Tajrisa Halibartona.

Još jedan odličan meč od dolaska iz Toronta odigrao je Paskal Siakam koji je ovog puta doprineo sa 31 poenom.

Pejsersi su prekinuli niz Sansa od sedam uzstopnih pobeda.

Što se Bukera tiče, ovo mu nije bio najbolji poenetrski meč karijere pošto je 2017. godine ubacio 70 Bostonu, dok je Nju Orleansu nedavno dao 52.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.