Bufon u Juventusu do 2015.

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Jan.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bufon u Juventusu do 2015.

Juventus je saopštio da je produžio ugovor sa golmanom Đanluiđijem Bufonom do 2015. godine.
Bufon će ostati u klubu jos dve godine, do juna 2015. – rekao je predsednik Stare dame Andrea Anjeli na konferenciji za novinare.
Tridesetčetvorogodišnji Bufon koji je po mnogima najbolji golman današnjice, izjavio je da je bio spreman i na jednogodišni produžetak saradnje sa Juventusom.
Anjeli je naglasio da je Bufon, po njemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i dalje u vrhunskoj formi i da bi u naredne dve godine mogao da osvoji najprestižniju svetsku nagradu „Zlatnu loptu”.
Bufon je naglasio da nije imao ponude iz drugih klubova, „jer za njih nije bio zainteresovan”.
On je branio na Mundijalu 2006. kada je reprezentaicja Italije osvojila titulu.
On je osam puta proglašavan za najboljeg golmana u Seriji A, što je italijanski rekord.
Bufon je jedini golman koji je osvojio UEFA nagradu za najboljeg fudbalera – 2003. godine, a bio je tri puta uvršten u UEFA tim godine – 2003, 2004. i 2006. godine.
Kapiten Juventusa i italijanske reprezentacije 342 puta je branio za torinski klub, osvojivši tri titule prvaka Italije.
Bufon je od 1997. godine za Italiju branio na 123 utakmice.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.