Bufon kažnjen 5.000 evra zbog bogohuljenja

Izvor: B92, 19.Feb.2021, 01:30

Bufon kažnjen 5.000 evra zbog bogohuljenja

Golman Juventusa Djanluidji Bufon kažnjen je 5.000 evra zbog upotrebe izraza ocenjenog kao bogohuljenje na meču protiv Parme 19. decembra.

Rekorder po broju mečeva u italijanskoj Seriji A (653 nastupa za sada) kažnjen je zbog načina na koji se obratio svom saigraču Manolu Portanovi.

Incident je zabeležen u audio zapisu i suprotan je merama italijanskog sportskog zakona.

Od 2010. godine u Italiji je izrečeno nekoliko kazni zbog izraza koji se smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedostatkom poštovanja prema Bogu.

Međutim, ove godine, na stadionima bez publike, reči igrača i trenera koje su "uhvatili" mikrofoni i kamere, dovode do više kazni.

U decembru 2020. godine je zbog istog prestupa kažnjen igrač Rome Brajan Kristijante, baš kao i fudbaler Lacija Manuel Lazari koji je ranije ove nedelje suspendovan na jednu utakmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.