Bufon: Zbog Parme sam odbio Junajted, zbog Juventusa Siti VIDEO

Izvor: B92, 04.Mar.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bufon: Zbog Parme sam odbio Junajted, zbog Juventusa Siti VIDEO

Jedan od najboljih golmana svih vremena, Đanluiđi Bufon, prisetio se interesantnih detalja iz svoje karijere, kada je odbio da pređe u Premier Ligu.

Đanluiđi Bufon, golman Pari Sen Žermena i jedan od najboljih golmana svih vremena, u razgovoru sa nekadašnjim defanzivcem i kapitenom Mančester junajteda, Riom Ferdinandom, prisetio se nekih interesantnih detalja iz svoje karijere, a posebno su zanimljivi bili njegovi razlozi da odbije dva velika mančesterska kluba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Bufon je svoju profesionalnu karijeru počeo u ekipi Parme, sa kojom je osvojio Kup i Superkup Italije, kao i Kup UEFA, a zbog ove ekipe je odbio da pređe u Mančester junajted.

Možda i najveći fudbalski stručnjak, Ser Aleks Ferguson, dugo je pratio igre mladog Đanluiđija, u periodu od oko tri godine, redovno je slao skaute da ga prate i na kraju je stigla i ponuda, ali je Bufon odlučio da ostane u Italiji.

Nedugo potom, Bufon prelazi u redove Juventusa i u to vreme je bio najskuplje plaćeni golman na planeti. Kada je Mančester siti počeo da gradi šampionsku ekipu, čelni ljudi tog kluba su želeli da prvo pojačanje bude Điđi Bufon i nisu štedeli novac za tako nešto, ali je Bufonov odgovor ponovo bio odričan.

Bufon je danas član PSŽ–a i sa tom ekipom će pokušati da osvoji jedini trofej koji mu u karijeri nedostaje – Ligu šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.