Budućnost traži pojačanja - uskoro stiže Amerikanac?

Izvor: Mondo, 12.Nov.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost traži pojačanja - uskoro stiže Amerikanac?

Budućnost je navodno zainteresovana za plejmejkera razvojnog tima Dalasa.

Foto: Guliver/Getty images/Tom Pennington

U razgovoru sa novinarima na vanrednoj konferenciij za medije, predsednik Budućnosti Dragan Bokan u ponedeljak je pružio podršku treneru Aleksandru Džikiću i najavio promene u ekipi.

"Ako tržište bude dozvoljavalo biće promena u igračkom kadru", izjavio je on.

Istog dana, podgorički mediji objavili su ime jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od kandidata za dolazak u redove šampiona ABA lige. Prema pisanju "Dnevnih novina", želja "plavih" je američki plejmejker Kodi Miler Mekintajer (24 godine, 191 centimetar).

Bivši student koledža Vejk Forest (2012-2016) trenutno igra za razvojni tim Dalasa, "Teksaks ledžends", ali za sobom ima dvogodišnje iskustvo nastupa u Evropi, jer je u takmičarskoj 2016/17 bio član nemačkog kluba Leven bers, a prošlu sezonu proveo je u ruskoj Parmi.

Mekintajer je u Nemačkoj bio vodeći strelac lige sa 17,2 poena, a zapažen je bio i u VTB ligi, gde je prosečno postizao 16 poena, uz po pet skokova i osam asistencija.

S obzirom na slab utisak koji su u Budućnosti ostavili inostrane novajlije (sa izuzetkom Alena Omića), iznenađenje bi bilo ako bi spisak do sada "precrtanih" spao samo na ime Arona Krafta, koji je posle raskida ugovora otišao u Trento.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Budućnost traži pojačanja - uskoro stiže Amerikanac?

Izvor: Mondo, 12.Nov.2018

Šampion ABA lige je navodno zainteresovan za plejmejkera razvojnog tima Dalasa. Ozvaničenje već u sredu?..Foto: Guliver/Getty images/Tom Pennington..U razgovoru sa novinarima na vanrednoj konferenciij za medije, predsednik Budućnosti Dragan Bokan u ponedeljak je pružio podršku treneru Aleksandru...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.