Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 15:13

Budućnost protutnjala kroz Novo Mesto

FMP dobio srpski derbi

Košarkaši Budućnosti sve su bliži osvajanju prvog mesta na kraju ligaškog dela ABA lige.

Puleni Dejana Milojevića protutnjali su kao brzi voz kroz Novo Mesto i deklasirali Krku sa 90:70. Do kraja ligaškog dela takmičenja ostale su još dve utakmice za Podgoričane, protiv Igokee i Mornara.

Budućnost je bila usporena na početku utakmice u Sloveniji, Krka je trojkama napravila prednost od 15:7, ali posle toga su plavi upalili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << motore i već do kraja tog dela meča su preokrenuli rezultat (20:19).

Nije više crnogorski tim skidao nogu s gasa, već u drugoj četvrtini je imao 16 poena prednosti (44:28), a Krka sve što je uradila do kraja meča je bilo dva puta spuštanje zaostatka na devet razlike.

Najefikasniji u timu Budućnosti bili su Kobs sa 18 i Dela Vale sa 12 poena.

U malom srpskom derbiju kola FMP je kao gost u dvorani Ranko Žeravica pobedio Megu sa 84:76.

Mega je bila oslabljena neigranjem Filipa Petruševa, što se i te kako osetilo u njenoj igri. Najbolji kod Mege bio je Karlo Matković sa 21 poenom i devet skokova, dok je Pantere do pobede predvodio Nemanja Nenadić sa 19 poena, kojem je najveća pomoć bio Stefan Lazarević, koji je ubacio 15 poena.

ABA LIGA

Subota

Cibona - Zadar 77:75

/Novačić 23 - Karter 16/

Nedelja

Mega – FMP  76:84

/Matković 21 – Nenadić 19/

Krka – Budućnost  70:90

/Vrabac 15 - Kobs 18/

17.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Igokea (3,90)

21.00: (1,60) Mornar (14,5) Cedevita Olimpija (2,55)

Ponedeljak

18.00: Split - Borac

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEJAN MILOJEVIĆ: ‘Odigrali smo sjajnu utakmicu! Potrebne su nam još dve pobede’

Izvor: HotSport.rs, 11.Apr.2021

Važan trijumf za ekipu iu Crne Gore! Krka je u Sloveniji ugsotila ekipu Budućnosti. Gosti iz Podgorice su slavii rezultatom 70:90. Da bi sačuvali lidersku poziciju, izabranici Dejana Milojevića moraju da ostvare još dve pobede do kraja regularnog dela takmičenja. Nakon meča se oglasio šef stručnog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.