Bronza za Ljiljanu Savanović

Izvor: Studio B, 22.Okt.2011, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronza za Ljiljanu Savanović

Džudistkinja Ljiljana Savanović osvojila je danas bronzanu medalju za Srbiju na Evropskom kupu koji se održava u Beogradu.

Ona je kazala da je zadovoljna zbog prvog odličja za reprezentaciju Srbije na tom takmičenju, ali da je "prisutna žal za finalnom borbom pred domaćom publikom".

"Dozvolila sam da me Ruskinja Ekaterina Tikhonova iznenadi i cena te greške je izgubljen plasman u finale", rekla je Savanovićeva agenciji Beta posle osvajanja bronzanog odličja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Savanovićeva je aktuelna evropska univerzitetska šampionka u konkurenciji do 48 kilograma, a posle bronzanih medalja na Evropskim kupovima u Istanbulu i Beogradu zauzima desetu poziciju na rang listi. "To je veliki uspeh imajući u vidu da je konkurencija u džudou više nego 'paklena'. Ovo je odlična najava za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u novembru u Rusiji", istakla je ona.

Evropski kup u džudou za seniore održava se danas i sutra u beogradskoj dvorani "Šumice", a domaćin je Crvena zvezda. Na turniru učestvuje 216 takmičera iz 23 države.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.