Broki debitovao pobedom, Juventus bliži tituli

Izvor: RTS, 17.Apr.2016, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broki debitovao pobedom, Juventus bliži tituli

Novi trener Milana Kristijan Broki debitovao je pobedom u seniorskom fudbalu, pošto je njegov tim u gostima pobedio Sampdoriju sa 1:0, u 33. kolu Serije A. Juventus napunio do vrha mrežu Palerma – 4:0. Šest golova i remi Atalante i Rome.

Milan je slavio „minimalcem". Pobednički gol postigao je Karlos Baka u 71. minutu. Brokiju je ovo prvi posao trenera u seniorskom fudbalu, a na klupi je zamenio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskog stručnjaka Sinišu Mihajlovića, koji je otpušten zbog loših rezultata.
Milan je ostao na šestom mestu sa 52 boda, sedam manje od Fiorentine, koja zauzima poslednje mesto koje vodi u evropska takmičenja. Do kraja takmičenja ostalo je još pet kola. Sampdorija je 15. sa 36 bodova.

Juventus je lako nadigrao Palermo 4:0 (1:0) i praktično osvojio petu uzastopnu titulu. "Stara dama" je do trijumfa protiv Sicilijanaca došao golovima Samija Kedire u 10, Pola Pogbe u 71, Huana Kvadrada u 74. i Simonea Padoina u 90. minutu.

Atalanta i Roma odigrali su nerešeno 3:3. Roma je odlično odigrala prvih pola sata utakmice, pa je golovima Lukasa Dinjea i Rađe Naingolana u 23. i 27. minutu povela sa 2:0.
Međutim, domaća ekipa je do kraja poluvremena uspela da izjednači. Prvo je Marko D'Alesandro smanjio na 1:2 u 33. minutu, a potom je samo četiri minuta kasnije rezultat poravnao Marko Borijelo.
Borijelo je na samom početku drugog poluvremena, u 50. minutu, doneo vođstvo svojoj ekipi, ali je kapiten Rome Frančesko Toti, koji je u igru ušao u 78. minutu, pet minuta pre kraja meča izjednačio na 3:3.
Roma je, nakon 33 odigrane utakmice, i dalje treća na tabeli Serije A sa 65 bodova, pet manje od drugoplasiranog Napolija, dok je Atalanta na 14. mestu sa 37 osvojenih bodova. U narednom kolu, Roma dočekuje Torino, a Atalanta gostuje Palermu.
Fiorentina je savladala Sasuolo 3:1, Frosinone je slavio u Veroni 2:1, dok su Udineze i Kjevo remizirali 0:0. Lacio slavio protiv Empolija sa  2:0.
Rezultati:
Sampdorija . Milan 0:1
Lacio- Empoli 2:0
Atalanata - Roma 3:3
Fiorentina - Sasuolo 3:1
Juventus - Palermo 4:0
Udineze - Kjevo 0:0
Verona - Frosinone 1:2.
Subota:
Bolonja - Torino 0:1
Karpi - Đenova 4:1
Inter - Napoli 2:0.
Tabela: Juventus 79 bodova, Napoli 70, Roma 65, Inter 61, Fiorentina 59, Milan 52, Sasuolo 48, Lacio 48....
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.