Brnabić i Pikap o programu UNDP u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 14:47

Brnabić i Pikap o programu UNDP u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa stalnom predstavnicom UNDP u Srbiji Fransin Pikap o ciljevima i narednom petogodišnjem programu koji ova organizacija ostvaruje u Srbiji.

Predstavljajući buduće planove, stalna predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap ocenila je da su demografske promene prepoznate kao najveći izazov sa kojim se suočavaju, ne samo Srbija, već i zemlje regiona. S obzirom na to, kako je objasnila, depopulaciona politika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti najvažnija tema kojoj će ova organizacija, u saradnji sa vladom i nadležnim institucijama, posvetiti najviše pažnje u predstojećem periodu.

U pitanju je, kako je navela, potpuno novi pristup izazovu depopulacije koji će biti usmeren na bolje ostvarivanje potencijala ljudi, stvaranjem kvalitetnijeg obrazovanja i mogućnostima za profesionalni i lični razvoj mladih, kao podršku porodicama i starijoj populaciji.

Navodeći problem demografije kao jedan od najvećih izazova sa kojima se naša zemlja suočava, premijerka Brnabić je navela da je važno ne samo stvaranje mogućnosti da mladi ostanu i žive u svojoj zemlji, već i omogućiti povratak naše dijaspore. Kako je istakla, u tom cilju je pokrenut je i program “Tačka povratka” koja omogućava stalnu komunikaciju sa Srbima u dijaspori i dostupne informacije vezane za povratak i drugu saradnju sa državom i ljudima koji žive u Srbiji.

Prioriteti kojima je posvećena ova vlada je ulaganje u obrazovanje na kojem će se zasnivati buduća ekonomija, kao i digitalna transformacija i informacione tehnologije, u cilju stvaranja moderne države i društva za buduće generacije.

Pikap je pohvalila uspeh postignut na polju digitalizacije, čiji benefiti se naročito osećaju tokom epidemiloške krize i istakla da je sledeći korak ohrabrivanje i edukovanje građana da koriste njene pogodnosti, pre svega, starije populacije.

Ona je zahvalila na dosadašnjem zajedničkom radu sa Vladom Srbije i izrazila uverenje da će odlična saradnja biti nastavljena i tokom novog petogodišnjeg plana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Depopulaciona politika, najvažnija tema programa UNDP-a u Srbiji

Izvor: RTS, 06.Maj.2021

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa stalnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Srbiji, Fransin Pikap o ciljevima i narednom petogodišnjem programu koji ta organizacija ostvaruje u Srbiji. Istaknuto je da će depopulaciona politika biti najvažnija tema kojoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.