Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2020, 15:32

Britanska vlada presekla: Nema Premijer lige bar do 1. juna

Očekivana odluka...

Vrhunskog sporta u Engleskoj neće biti makar do 1. juna, odlučila je danas Vlada Ujedinjenog Kraljevstva! Ovo praktično znači da premijerligaši ne mogu na fudbalske terene do idućeg meseca, a kada ćemo ponovo gledati po mnogima najbolju evropsku ligu biće jasno posle konačnog dogovora Fudbalske lige (EFL) i klubova. U toku su pregovori i datum koji najčešće figurira jeste 12. jun.

Ono što je izvesno jeste da gledaoci neće moći na tribine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok zvanično ne bude saopšteno da je pronađena vakcina protiv virusa COVID-19.

Britanci su ovog popodneva predstavili detaljan plan izlaska iz krize, odnosno vraćanja života u normalu. Navedeni su uslovi i vreme kada će neke od mera biti ukinute. Sport spada u drugu kategoriju zajedno sa kulturnim događajima i ponovo se vraća početkom idućeg meseca uz, kako se navodi, "maksimalno izbegavanje rizika od velikih društvenih kontakata".

"Vlada će organizovati niz radnih grupa koje će blisko sarađivati sa svim zainteresovanim stranama kako bi razvili bezbedne načine funkcionisanja. Pratićemo i razvoj situacije u drugimn zemljama i sistemima", stoji između ostalog u dokumentu britanske Vlade.

Podsetimo, Nemci su restar Bundeslige zakazali za naredni vikend. Od njihovog uspeha, pretpostavke su mnogih stručnjaka, mogao bi da zavisi početak ne samo u Engleskoj, već i u Španiji i Italiji.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.