Britanci lak plen, Orlovi upisali treći trijumf!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci lak plen, "Orlovi" upisali treći trijumf!

Manje od 24 časa posle velike pobede nad Turskom reprezentacija Srbije pokazala je karakter i profesionalno odradila posao u duelu sa Velikom Britanijom.

Košarkaška reprezentacija Srbije zasela je na prvo mesto tabele u Grupi D pošto je u okviru 4. kola savladala selekciju Velike Britanije.

Mesto na kojem se "Orlovi" nalaze nakon današnjeg duela sa Britancima je ono na kojem želimo da ih vidimo u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uveče ali će im uz još jednu pobedu za to biti potreban i trijumf Letonije nad Turskom.

Utakmica Srbija - Velika Britanija završena je rezultatom 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13) i slobodno se može reći da je ekipa Aleksandra Đorđevića rutinski odradila posao.

Protivnik kvalitativno nije mogao da parira "Orlovima" pa je selektor iskoristio priliku da sve igrače iz protokola razigra i da ravnomerno raspodeli minutažu.

Već u prvom kvartalu Srbija je slomila otpor protivnika sa odličnim procentima u šutu za tri poena, a potom je iz četvrtine u četvrtinu naša reprezentacija nastavila da odrađuje posao.

Ponovo je Bogdan Bogdanović bio najefikasniji u selekciji Srbije (18 pts, 7 sk, 7 as), a "Orlovi" su u svojim redovima imali još trojicu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Tako su Stefan Jović (11 pts, 3 sk, 5 as), Vladimir Štimac (11 pts, 5 sk) i Milan Mačvan (10 pts, 5 sk) pratili Bogdana Bogdanovića, a u listu strelaca se nije upisao samo Dragan Milosavljević koji je danas proveo najmanje vremena na terenu.

Tedi Okerefor sa 17 poena (4 sk, 3 as) bio je najefikasniji u poraženom timu. Pratili su ga Nelson sa 11 i Džonson sa 13 poena.

Srbija je nakon trijumfa nad Velikom Britanijom zasela na prvo mesto u Grupi D a da bi u osminu finala otšila sa pozicije D1 neophodno je da u četvrtak savlada Belgiju ali i da Turska izgubi od Letonije.

Serbia 🇷🇸 get the win against Great Britain 🇬🇧 82-68 and book their 🎫 for the #EuroBasket2017 Final Phase 💪!

📊 https://t.co/d5V9MVVgTA pic.twitter.com/8eTUsjHJHK

— FIBA (@FIBA) September 5, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lučić: "Odradili smo dobar posao"

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2017

Krilni košarkaš minhenskog Bajerna Vladimir Lučić kazao je da je reprezentacija Srbije odradila dobar posao u duelu sa Britanijom i da sada treba dobro da se spremi za okršaj sa Belgijancima...Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je treću pobedu u Grupi D na EuroBasketu, pošto je danas savladala...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.