Britanac pred SRB: Dobri igrači pobeđuju, a mi ne pobeđujemo

Izvor: B92, 05.Sep.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanac pred SRB: Dobri igrači pobeđuju, a mi ne pobeđujemo

Centar Velike Britanije Gejb Olaseni ne oseća pritisak pred duel sa Srbijom, njegov tim jednostavno nema šta da izgubi.

Britanci su jedini bez trijumfa posle tri kola u Grupi D, dok je Srbija na 2-1 i u meč ulazi posle velike pobede nad domaćinom Turskom.

"Nema pritiska, na kraju krajeva ovo je samo košarka. Moraš da izađeš na parket, igraš svoju igru i nadaš se najboljem. Očekujem fizički tip utakmice, Srbija ima dosta snažnih, iskusnih igrača. Mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ugroze na različite načine", rekao je Olaseni.

Britanija je u ponedeljak uspela da nadoknadi više od 25 poena zaostatka za Letonijom, stigla je na -5 uz posed u poslednjem minutu, ali nije uspela da preokrene.

"To se dešava u košarci. Sviđa mi se kako smo im uzvratili, gubili smo mnogo, pa ima dosta pozitivnih strana poraza", istakao je Britanac.

Olaseni je bio jedan od najboljih igrača svog tima, zabeležio je dabl-dabl sa 23 poena i deset skokova u duelu sa Kristapsom Porzingisom, a u utorak ga očekuje okršaj sa srpskim "tornjevima" Bobanom Marjanovićem i Ognjenom Kuzmičem.

"Oni su sjajni igrači, ali ne možemo misliti samo o njima. Srbija je odlična ekipa, iskusna, sa sjajnim trenerom. Moramo ispuniti plan koji selektor postavi i pokušamo da pobedimo", dodao je Olaseni.

Britanija ja na 0-3 posle prva tri meča, a Olaseni ne vidi ništa pozitivno iz mečeva koji su odigrali

"Ne, dobri igrači pobeđuju, a mi ne pobeđujemo, što znači da ne igramo dobro", zaključio je centar Velike Britanije.

Srbija i Britanija igraju u Ulker areni od 16 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.