Brinjone pobednica veleslaloma u Oreu

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 16:03

Brinjone pobednica veleslaloma u Oreu

Italijanska skijašica Federika Brinjone pobednica je veleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen u švedskom Oreu.

Brinjone je, zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji, slavila rezultatom 2:11,02 minuta i tako stigla do 26. pobede u Svetskom kupu.

Drugo mesto zauzela je Šveđanka Sara Hektor koja je bila sporija za 0,33 sekunde, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela švajcarska skijašica Lara Gut Behrami sa zaostatkom od 0,40 sekundi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Gut Behrami je i dalje vodeća u poretku veleslaloma, sada ima 745 bodova, dok joj je Brinjone prišla na 95 bodova zaostatka.

U generalnom poretku, Gut Behrami je prva sa 1.654 boda, Brinjone je druga sa 1.368, dok je na trećem mestu Amerikanka Mikaela Šifrin sa 1.209 bodova.

Sutra je u Oreu na programu slalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.