Brest „otkinuo“ bod Lionu, Lil slavio

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brest „otkinuo“ bod Lionu, Lil slavio

Aktuelni šampion, Lil, zabeležio je prvu pobedu u francuskom šampionatu. Savladan je Kaen na gostovanju sa 2:1 golovima Benoa Pedretija i Matjea Debušija. Lil je otpor domaćina slomio tek u poslednjih 20 minuta meča. Ipak, bili su mnogo bolji rival, stvorili nekoliko sjajnih šansi, pogodili i prečku i stativu, tako da je trijumf više nego zalužen.

Brest je kao što je i najavljeno u Kvoti „Sportskog žurnala” bio na svom terenu vrlo blizu pobede protiv favorizovanog, ali pomalo umornog Liona, ali je spasilac Žirondinaca bio Bafetimbi Gomis u 69. minutu. Osam minuta pre izjednačujućeg gola Liona crveni karton je zaradio Sidi Kone i tako gostujućim fudbalerima znatno otežao put do eventualnog trujimfa.
Brest je poveo preko Benoa Lesoamijea u 12. minutu, ali to je bilo u suštini sve što su domaći igrači uradili sve do same završnice meča kada su umalo uspeli da iskoriste igrača više. Ipak, Rišar Suma i Nolan Ru su bili neprecizni.

Novajlija u ligi, Dižon, zabeležio je premijernu pobedu. Oni su savladali kao domaćini Lorijen sa 2:0 golovima Gregorija Tila i Brisa Žovijala. Iako su u finišu prvog poluvremena ostali sa igračem manje nakon isključenja Abdulaja Mejtea uspeli su ne samo da sačuvaju vođstvo već i da uvećaju.
U drugom poluvremenu odbrana Dižona je bila na velikim mukama, ali sva tri boda ostaju na stadionu „Gaston Žerar”.
Semafor trećeg kola:
Nica – Tuluz 1:1 (Munije 31 – Regaten 90)
Dižon – Lorijen 2:0 (Tul 3, Žovijal 88)
Kaen – Lil 1:2 (Nive 90 – Pedreti 69, Debuši)
Brest – Lion 1:1 (Lesoamije 12 – Gomis 69)
Bordo – Okser 1:1 (Gufran 23 – Traore 66)
Ažaksio – Evijan 1:1 (Samaritano 7 – Berigo 75)
Tabela:
Tuluz 7, Monpelje (-1), Sent Etjen (-1) i Kaen po 6, Lion i Evijan po 5, Ren (-1), Lil i Lorijen po 4, Brest i Dižon po 3, Marsej (-1), Bordo, Okser i Ažaksio po 2, Sošo (-1), Nansi (-1), PSŽ (-1), Valensijen (-1) i Nica po 1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.