Brđani posle istorijske pobede: Napašćemo i Molde

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brđani posle istorijske pobede: Napašćemo i Molde

Fudbaleri Čukaričkog Slobodan Tedić i Veljko Birmančević ističu da bi posle ubedljivog plasmana u II kolo kvalifikacija za Ligu Evrope trebalo ostati prizeman.

"Prošli smo u drugo kolo, dali smo svoj maksimum i u prvoj i u drugoj utakmici. Prva je bila bila teža dok je nismo otvorili i nismo malo opustili, druga utakmica je bila lakša kad smo jer smo dali rani gol. Na nama je da radimo i treniramo kao i do sada i mislim da neće biti problema u daljem toku takmičenja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Tedić novinarima u Jerevanu.

Čukarički je u utorak savladao Banants 5:0 u Jermeniji, što je najveći rezultat nekog srpskog kluba u gostima na evropskoj sceni, a ukupan rezultat u dvomeču je bio 8:0.



"Bitno je da nismo primili gol, a to što smo davali golove je rezultat igre i visokog presinga. Svakako raduje i činjenica što smo ostvarili takav rezultat".


Njegov saigrač Birmančević u izuzetnom raspoloženju, ocenio je da Banants shodno rezultatu nije bio dostojan rival Čukaričkom.



"Oni nisu bili ekipa za naše merilo. Bitno je da smo pobedili i da smo prošli u drugo kolo. Velika je satisfakcija što je ostvaren najubeljiviji trijumf. Lepo je biti deo ove ekipe",
rekao je Birmančević.

Prilikom proslave svog gola, a četvrtog za Čukarički, Birmančević je skinuo dres i istrčao ka domaćoj publici.

"To je nešto što je izašlo iz mene. Posveta je bila Zoranu Renduliću koji mi pruža podršku od prvog dana. Nije bila reakcija prema publici", pojasnio je Birmančević.

Mladi fudbaleri Čukaričkog posle ubedljive pobede nad Banantsom puni su samopouzdanja, pa tako veruju da će u narednom kolu, u kom bi rival trebalo da bude norveški Molde, s obzirom na to da posle prvog meča ima prednost od 7:1, ostvariti pobedu.



"Spremaćemo se za tu utakmicu, analiziraćemo ih. Ako budemo u ušli u taj meč kao u ova dva, mislim da neće biti problema"
, rekao je Tedić.



"Mislim da ćemo ih napasti i ostvariti pobede u oba meča",
dodao je Birmančević.

Čukarički će svog rivala saznati u četvrtak uveče posle revanša između Molede i Rejkjavika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.