Brazilski mediji: Teišeira primao mito

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Feb.2012, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilski mediji: Teišeira primao mito

Brazilke dnevne novine „Folja de Sao Paulo” objavile su članak u kome je predsednik Fudbalskog saveza Brazila Rikarda Teišeira optužen za primanje mita.

Teišeira se i pre objavljivanja članka nalazio pod pritiskom javnosti da napusti položaj na čelu brazilskog fudbala na kome se nalazi 23 godine.
Novine navode da je prvi čovek FSB i predsednik organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2014, u saradnji sa kompanijom koja je organizovala prijateljski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << susret Brazila i Portugala, 2008. naplatio za taj događaj od države više novca nego što je bilo potrebno.
Organizacija prijateljskog meča koštala je državu skoro pet miliona dolara a istraga policije utvrdila je da je jedan od partnera Ailanto marketinga, koji je bio zadužen za organizaciju, uplatio Teišeiri pet meseci posle utakmice iznos od 350.000 dolara.
Uplate su navodno date na račun iznajmljene zemlje u blizini Rio De Žaneira koja je u vlasništvu Teišeire.
Istraga policije je pokazala da su, između ostalog, tokom organizacije meča avionske karte i smeštaj za reprezentativce Portugala naplaćene po neobjašnjivo visokoj ceni.
Teišeira je porekao navode novina i izjavio da je meč organizovala marketinška agencija, a da savez nije imao udela u tome.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.