Brazilci Kadu i Savio oblače crveno-beli dres

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilci Kadu i Savio oblače crveno-beli dres

Posle tri domaća pojačanja – Lekića iz Zemuna, povratnika Ignjatijevića iz Javora i Đorđevića iz Altaha, na „Marakanu" su stigla i dva Brazilca.

Napadač Kadu (23) i njegov zemljak Savinjo (25) koji igra u veznom redu došli su preksinoć u Beograd u društvu predstavnika Zete iz Golubovaca, za koju su igrali dve godine i dogovorili se da potpišu za crveno-bele.

Juče pre podne Brazilci su istrčali devedesetak minuta sa novim saigračima pod rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trenera Vladimira Petrovića, a popodne su odradili pun trening.

– Dogovor je postignut još u petak sa predsednikom Zete Rajom Božovićem, a juče su utvrđeni svi detalji ugovora između dva kluba. Očekujemo da će u ponedeljak obojica Brazilaca potpisati, a u sredu će biti predstavljeni javnosti – najavljuje Zvezdin portparol Marko Nikolovski.

Po saznanjima stručnog štaba crveno-belih, reč je o veoma upotrebljivim fudbalerima, koji su od leta 2007. predstavljali udarnu snagu crnogorskog prvoligaša, devetoplasiranog u nedavno završenom prvenstvu Crne Gore zbog deset oduzetih bodova. I Kadu i Savinjo su deo karijere proveli u Porto Alegreu, klubu čiji je vlasnik Ronaldinjov brat i menadžer Roberto Asis.

Kadu

Ime i prezime:Karlos Eduardo de Fjori Mendeš

Godina rođenja:1986.

Pozicija u timu:napadač

Klubovi: Porto Alegre, Kampinas, Zeta

Učinak u Zeti: 2007/08. – 25

utakmica, 8 golova 2008/09. – 24 (7)

Savio

Ime i prezime: Oliveira do Valje Savio

Godina rođenja:1984.

Pozicija u timu:zadnji vezni

Klubovi:Pelotes, Porto Alegre, Sao Paolo, Zeta

Učinak u Zeti: 2007/08. – 24 (4) 2008/09. – 23 (2)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.