Brazil razbio Španiju i osvojio Kup konfederacija (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 01.Jul.2013, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil razbio Španiju i osvojio Kup konfederacija (VIDEO)

Brazil je pobednik Kupa konfederacija, pošto je u nedelju uveče u finalu u Rio de Žaneiru pobedio Španiju sa 3:0.

Na prepunoj Marakani "karioke" su deklasirale aktuelnog svetskog i evropskog šampiona koji na ovom turniru nije bio ni senka tima koji dominira planetom poslednjih više od pola decenije.Najbolja ilustracija nemoći Španaca u finalnom meču ogledala se u činjenici da je Serhio Ramos promašio jedanaesterac a da je Džerar Pike, zbog crvenog kartona, ranije morao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u svlačionicu.Na suprotnoj strani, raspoloženi Brazilci predvođeni najboljim igračem turnira Nejmarom, propustili su priliku da protivniku nanesu još ubedljiviji poraz.Već u drugom minutu Fred je zatresao mrežu Ikera Kasiljasa i Brazilcima doneo prednost. Na 2:0 povisio je Nejmar minut pre isteka prvog poluvremena, a posle samo tri minuta igre u nastavku Fred je postavio konačan rezultat susreta.Brazil je tako turnir završio sa stopostotnim učinkom: pet pobeda iz isto toliko mečeva uz impresivnu gol razliku 14:3.U predtakmičenju protiv Japana bilo je 3:0, Meksika 2:0 i Italije 4:2. U polufinalu je "pao" Urugvaj (2:1) i najzad u završnom meču turnira Španija - 3:0.Dominacija Brazilaca ogleda se i u činjenici da je Nejmar proglašen za najboljeg igrača turnira, a da je treće mesto u tom izboru pripalo njegovom saigraču Paulinju. Između njih "smestio se" Andres Inijesta.Nejmar je dobio i bronzanu kopačku kao treći strelac Kupa Konfederacija sa četiri pogotka. Gol više postigli su Fred (Brazil) i Fernando Tores (Španija), ali je zlatnu kopačku dobio Španac zbog četiri pogotka u jednom susretu (protiv Tahitija)!Finalni meč reprezentacije Brazila i Španije odigrale su u sledećim sastavima:BRAZIL: Žulio Sezar, Dani Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Marselo, Oskar, Dijas, Paulinjo (od 88. minuta Ernanes), Hulk (Žadson, 72.), Fred (Žo, 80) i NejmarŠPANIJA: Kasiljas, Arbeloa (Aspilikueta, 46), Serhio Ramos, Pike, Alba, Buskets, Inijesta, Ćavi, Pedro, Tores (David Vilja, 59) i Mata (Hesus Navas, 52.).(Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Španci priznaju: Brazilci znali kako da igraju protiv nas!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2013

Selektor svetskog i evropskog šampiona, Visente del Boske, rekao posle finala da je domaćin zasluženo osvojio Kup konfederacija...Petostruki svetski šampion Brazil noćas je na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru četvrti put u istoriji osvojio Kup konfederacija, pošto je u finalu turnira pobedio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.