Bravo heroj Sitija, Arsenal jedva, MU siguran

Izvor: B92, 24.Okt.2017, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo heroj Sitija, Arsenal jedva, MU siguran

Utorak je u Engleskoj bio rezervisan za Liga kup, u kojem su svi favoriti prošli dalje, neki sa manjom, a neki većom mukom.

Ekipa Mančester junajteda pobedila je na gostovanju Svonsi sa 2:0, a oba gola postigao je Džesi Lingard.

Izabranici Žoze Murinja odigrali su rutinski meč i tako se zasluženo plasirali u četvrtfinale Kupa.

Lingard je u 21. minutu, na asistenciju Rašforda, savladao Nordfelta čime su gosti došli do vođstva. Isti rezultat ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je do poluvremena, a onda je Junajted u nastavku uspeo da postigne još jedan pogodak i tako reši meč.

Darmijan je asistirao, a strelac isti – Džesi Lingard. Nemanja Matić igrao je od 67. minuta kada je zamenio Andera Ereru.

Gradski rival Junajteda, Siti, posle velike prošao je u naredno kolo, pošto je tek posle izvođenja jedanaesteraca uspeo da savlada Vulverhempton.

Posle 90. minuta igre pobednika nismo imali jer nijedna ekipa nije uspela da postigne pogodak. Tako je bilo u dodatnih 30 minuta igre, pa se pristupilo penalima.

Tamo je kao heroj izrastao Klaudio Bravo koji je odbranio dva penala i tako odveo "Građane" u četvrtifinale. Bravo je odličan bio i tokom 120 minuta, tako da epitet heroja njemu pripada.

Arsenal je takođe teže nego što je bilo ko očekivao prošao u naredno kolo. "Tobdžiju su pred domaćom publikom uspeli da preokrenu i posle produžetka pobede Norič, 2:1.

Heroj Arsenala bio je 18-godišnji Edvard Nketiah koji je postigao oba gola za domaći sastav. Prvo je u 85. minutu izjednačio, a potom u 96. postavio konačnih 2:1.

Fudbaleri Lestera savladali Lids sa 3:1, a golove za domaćine postigli su Iheanaćo (30), Slimani (71), Marez (88). Jedini pogodak za Lids postigao je Ernandes u 26. minutu.

Bristol Siti je iznenadio i veoma ubedljivo savladao Kristal Palas 4:1, dok je nešto manje efikasan bio Bornmut koji je sa 3:1 pobedio Midlzbro.

Liga Kup nastavlja se u sredu kada ćemo saznati sve učesnike četvrtfinala. Od 20.45 sastaju se Čelsi i Everton, dok od 21.00 igraju Totenhem i Vest Hem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.