Bravo! Srpski kajakaši na tronu sveta!

Izvor: BKTV News, 26.Avg.2017, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo! Srpski kajakaši na tronu sveta!

Sjajno!

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu. Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647. Drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju osvojili su predstavnici Češke (3:10.853), prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << RTS.

"Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde", rekao je neposredno posle trke Zorić za zvanični internet sajt Kajakaškog saveza Srbije.

"Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto, i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Što se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali", rekao je on.

Nebojša Grujić i Marko Novaković prethodno su osvojili bronzanu medalju za Srbiju u disciplini kajak dvosed na 200 metara.

Oni su u A finalu kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451.

Prvo mesto osvojili su reprezentativci Mađarske Balaž Birkaš i Mark Balaška (30.912), a manje od dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Španci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278).

VUČIĆ ČESTITAO ZLATNU MEDALJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću osvajanje zlatne medalje.

„U ime građana Republike Srbije i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću za osvajanje svetskog zlata u Češkoj. Svetski šampioni pokazali su kako se napornim radom, ličnim odricanjima i ogromnom željom osvaja najviši tron. Nadam se da će i ubuduće postizati ovako izuzetne rezultate“, istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

BRNABIĆ ČESTITALA KAJAKAŠIMA 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas osvajanje zlatne medalje srpskim kajakašima.

"Upućujem najiskrenije čestitke našim kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću povodom osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Češkoj. Još jednom ste pokazali da Srbija ima najbolje kajakaše. Radujem se vašoj tituli svetskih prvaka i želim vam da još dugo budete u vrhu ove sportske discipline", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.