Brad: VAR bi trebalo koristiti samo kod očiglednih grešaka

Izvor: RTS, 31.Dec.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brad: VAR bi trebalo koristiti samo kod očiglednih grešaka

Generalni sekretar Međunarodnog odbora za fudbalska pravila (IFAB) Lukas Brad izjavio je da bi VAR tehnologiju trebalo koristiti samo za jasne i očigledne greške kod ofsajda. Poslednjih meseci u engleskoj Premijer ligi bilo je mnoštvo poništenih golova zbog milimetarskih ofsajda zbog čega se VAR ponovo našao na ozbiljnom udaru.
Samo u prošlom kolu poništeni su golovi Noriču, Šefildu Vulverhemptonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Brajtonu i Kristal Palasu "tesnim" odlukama VAR-a što je izazvalo bes trenera, igrača, ali i navijača.

"VAR bi trebalo da se koristiti samo kod očiglednih grešaka tokom utakmice. Jasno i očito, to je važan princip. Ukoliko provedete minute da biste utvrdili da li je ofsajd ili ne, onda to nije jasno i originalna odluka bi trebalo da se poštuje", rekao je Brad za BBC.
Brad je najavio kako će IFAB dati smernice u vezi sa VAR-om na takmičenjima koja ga koriste.
"Sa VAR-om vidimo neke stvari koje idu u smeru u kojem ćemo možda trebati ponovo da se prilagodimo. Ovo je problem. Ljudi se trude da budu forenzičari. Ne tražimo da donesu bolju odluku, već se pokušavamo rešiti jasnih i očiglednih grešaka. Ako video dokazi pokazuju da je igrač bio u ofsajdu, onda je bio u nedozvoljenoj poziciji. Međutim, ako nije očito, onda se odluka ne može promeniti, ostajete pri originalnoj odluci," zaključio je Brad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Nismo forenzičari, VAR bi trebalo da se koristi samo kod očiglednih grešaka"

Izvor: B92, 31.Dec.2019

Gensek Međunarodnog odbora za fudbalska pravila (IFAB) Lukas Brad izjavio je da bi VAR tehnologiju trebalo koristiti samo za očigledne greške kod ofsajda...Poslednjih meseci u engleskoj Premijer ligi bilo je mnoštvo poništenih golova zbog milimetarskih ofsajda zbog čega se VAR ponovo našao na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.