Braco, Kan, Tuhel – ko je kriv za debakl Bajerna?

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 12:08

Braco, Kan, Tuhel – ko je kriv za debakl Bajerna?

Minhenski Bajern nalazi se pred potpunim debaklom sezone.

Bavarci su redom ispadali u Kupu i Ligi šampiona, a sada su i pred gubitkom titule u Bundesligi.

Nije im pomogla ni promena trenera, štaviše, otkako je ekipu preuzeo Tomas Tuhel, ništa pozitivno se nije dogodilo u Minhenu.

A porazom od Lajpciga, na svom terenu, Bavarci su ispustili prvo mesto i kolo pre kraja omogućili Borusiji Dortmund da okonča njihovu desetogodišnju dominaciju u šampionatu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Borusiji je u poslednjem kolu potrebna pobeda nad Majncom, kod kuće, za osvajanje "salatare", dok će Bajern gostovati Kelnu.

Kako je to moguće, pitaju se navijači, jer Bajern je do pre manje od dva meseca bio u igri za sve trofeje.

A sad će, izvesno je, ostati bez ijednog...

Tuhel je uspeo u onome što mnogi njegovi prethodnici nisu – da uništi celu sezonu u samo 11 utakmica.

Bivši trener Borusije Dortmund, PSŽ-a i Čelsija, s kojim je osvojio Ligu šampiona, debitova je pobedom protiv svoje bivše ekipe, konkurenta u borbi za titulu, a onda su krenuli problemi.

Ispadanje u četvrtfinalu kupa od Frajburga, ispadanje u LŠ od Mančester sitija, a onda i poraz od Majnca, koga je Tuhel takođe vodio na startu trenerske karijere.

Kako god, pitanje je kolika je krivica Bajernovog novog trenera, a kolika stručnjaka koji vodi sportsku politiku kluba, Hasana Salihamidžića i njegovih saradnika, među kojima je i Oliver Kan.

Braco možda i nije stručan koliko misli da jeste, ili koliko je mislila Bajernova uprava kada mu je dala takvo poverenje i odgovornost.

Mnogi mu zameraju prekid saradnje sa pomoćnim trenerom Hrvatom Tonijem Topalovićem, pre svih golman Manuel Nojer, ali i to što je prethodni trener Julijan Nagelsmann navodno saznao za otkaz – iz medija.

To nije način poslovanja velikana, kakvim se smatra Bajern, pa navijači i generalno Bajernova fudbalska javnost traže Salihamidžićevu ostavku.

"Sve odluke doneli smo za Bajern u skladu našem najboljem znanju. Radim svoj posao 24 sata dnevno i uvek dajem sve od sebe", odgovorio je Braco na prozivke.

Sledeće subote je dan odluke za Bajern – ili će im čudo spasiti sezonu ili će uslediti masovni otkazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.