Braća Vilijams poslala Atletik u finale – protiv Srba za trofej

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 00:46

Braća Vilijams poslala Atletik u finale – protiv Srba za trofej

Fudbaleri Atletik Bilbaoa drugi su finalisti Kupa kralja.

Posle minimalne pobede u Madridu, Baskijci su na "San Mamesu" bili ubedljivi protiv Atletika 3:0.

Period pred početak meča je obeležio sukob domaćih navijača sa policijom koja ih je sprečila da se obračunaju sa gostujućim pristalicama "jorgandžija".

Ti incidenti se nisu odrazili na teren gde su glavnu reč imala braća Vilijams.

Injaki i Niko su u prvom poluvremenu asistirali jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugom za po gol i tako već tada rešili pitanje pobednika. Mlađi od njih dvojice Niko je u 13. minutu probio po levoj strani i uputio centaršut na drugu stativu gola Jana Oblaka, a tamo je spreman čekao Injaki i iz prve zatresao mrežu slovenačkog golmana.

Ponovo je reprezentativac Gane bio u centru pažnje pred kraj prvih 45 minuta. Ovoga puta je on probio po desnoj strani i povratnom loptom ka liniji peterca omogućio bratu da se lako upiše u strelce.

U nastavku je i najbolji strelac tima Gorka Guruseta uspeo da se upiše, pošto je u 61. minutu bio na pravom mestu i dočekao je odbitak.

Atletik će u finalu igrati protiv Majorke, za koju nastupaju Predrag Rajković, Matija Nastasić i Nemanja Radonjić. Upravo je potonji bio jedan od petorice fudbalera tima sa Baleara koji je bio siguran u penal seriji protiv Real Sosijedada.

Finale između Atletika i Majorke će se igrati šestog aprila, na Olimpijskom stadionu u Sevili (Kartuhi), po peti put u nizu.

Kup kralja, polufinale

Utorak

Real Sosijedad – Majorka 1:1 (4:5 posle penala, 0:0 prvi meč)

Ojarsabal 71 – Gonsales 50

Četvrtak

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 3:0 (prvi meč 1:0)

I.Vilijams 13, N.Vilijams 42, Guruseta 61

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.