Izvor: Blic, 20.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božin đak na klupi Budućnosti

Božin đak na klupi Budućnosti

BEOGRAD - Za samo nekoliko časova pregovora Zoran Sretenović (37) postao je novi trener košarkaša Budućnosti. Nekada veliki as splitske Jugoplatike, osvajač tri Kupa evropskih šampiona sa ovim timom iz vremena dok je na njegovoj klupi sedeo legendarni Božidar Maljklović, kao i jugoslovenski reprezentativac, postigao je dogovor da u poljskom Ostrovu odigra i četvrtu sezonu. Odmarajući se na Zlatiboru, uprava Podgoričana ga je ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nagovorila da prekine igračku karijeru i prihvati se posla koji je odavno 'zacrtao' da radi, potpisavši trogodišnji ugovor.

- Sve se dogodilo veoma brzo - priča Sretenović iz kancelarije podgoričkog prvoligaša, prvog radnog dana kao šef stručnog štaba 'đetića'. - Moj menadžer Goran Ristanović je bio u kontaktu sa rukovodstvom šampiona, sve je išlo brzo. S moje strane nije bilo problema, zadovoljan sam uslovima. Ovo je veliki izazov za mene kao početnika, pogotovu što je reč o velikom klubu. Nemam straha.

Pred Zoranom Sretenovićem na klupi dvostrukog šampiona Jugoslavije je čak 76 utakmica u sezoni koja donosi bitku na četiri fronta.

- Sigurno da nam se poklapaju ambicije, jer Budućnost računa da u svakom takmičenju ide na trofej. Ljudi iz kluba su maksimalno odradili organizaciju putovanja i igranja utakmica na četiri fronta. Nadam se da ću se posle brojnih igračkih pehara, okititi prvim mestom i kao trener.

Saradnici u stručnom štabu su još 'u magli', dok je nešto izvesnija situacija u igračkom kadru?

- Sigurno je da će Bata Zimonjić ostati kondicioni trener, dok ću o ostalim pomoćnicima odlučiti narednih dana. Što se tima tiče, kostur ekipe je sastavljen, pokriveni smo skoro na svim pozicijama, ostaje još da na mestu centra dovedemo najverovatnije nekog stranca - rekao je na kraju Zoran Sretenović, novi trener Budućnosti. I. Velimirović

Bogata igračka karijera

Zoran Sretenović je osim u reprezentaciji, sve trofeje osvojio i u klupskoj konkurenciji. Bogatu eru počeo je u Crvenoj zvezdi, nastavio u OKK Beogradu, zvezdane trenutke doživeo u splitskoj Jugoplastici, po izbijanju rata u Hrvatskoj igrao je u nemačkom Bambergu, francuskom Antibu, Partizanu, Borovici, Crvenoj zvezdi, ponovo Borovici, Radničkom i poslednje tri sezone poljskom Ostrovu. Sada na mestu trenera Budućnosti kreće u osvajanje novih trofeja. Maljković mentor

Najbliži klupi Budućnosti ovog leta bio je još aktivni plejmejker Dejan Radonjić. Uz njega u kombinaciji za trenera bili su Dušan Ivković i Miroslav Nikolić, ali je Zoran Sretenović odneo pobedu.

- Imam predznanje, jer sam igrao pod komandom Božidara Maljkovića, Željka Lukajića, Bore Džakovića... Najviše sam svakako naučio od Maljkovića u Splitu, što sjajnim rezultatima u Taukeramici pokazuje i moj bivši saigrač iz Jugoplastike Duško Ivanović - kaže Sretenović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.