Botas ukrao prvo mesto Hamiltonu, Hilkenberg treći!

Izvor: B92, 08.Avg.2020, 16:19

Botas "ukrao" prvo mesto Hamiltonu, Hilkenberg treći!

Završene su kvalifikacije za drugu trku Formule 1 na stazi Silverston u Velikoj Britaniji.

Posle dominantnog nastupa na treninzima, vozači Mercedesa su to isto potvrdili i u kvalifikacijama i osvojili prva dva mesta, pa kreću iz prvog startnog reda.

Hamilton je bio lider i činilo se da će osvojiti novu pol poziciju, ali je Valteri Botas fantasično izvezao krug i za 0.063s bio brži od njega, što mu je donelo najbolje mesto pred trku.

Možda i najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznenađenje ovih kvalifikacija jeste vožnja Nika "Hulka" Hilkenberga, pošto je nemački vozač u kvalifikacijama imao treće najbrže vreme, a podsetimo, prethodnu trku nije ni vozio zbog mehaničkih problema.

Iza su bili Maks Ferstapen, Danijel Rikardo, Lans Strol, Pjer Gasli, Šarl Lekler, Aleksander Albon i Lando Noris. Kao što vidite, Ferarija nema u prva tri startna reda, što je veliko iznenađenje, a Fetela nema ni u prvih deset.

On nije prošao Q2 zajedno sa Okonom, Sajncom, Grožanom i Raselom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FORMULA 1: Botas UKRAO prvo mesto Hamiltonu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020

Završene kvalifikacije...Završene su kvalifikacije za drugu trku Formule 1 na stazi Silverston u Velikoj Britaniji. Posle dominantnog nastupa na treninzima, vozači Mercedesa su to isto potvrdili i u kvalifikacijama i osvojili prva dva mesta, pa kreću iz prvog startnog reda...Hamilton je bio lider...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.