Boston melje redom, Harden 38p, jubilej Popovića

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boston "melje" redom, Harden 38p, jubilej Popovića

Ekipa Boston Seltiksa ostvarila je 13. pobedu zaredom, pošto su na gostovanju Bruklin Netsima pobedili sa 109:102.

Izabranike Breda Stivensa predvodio je "maskirani" Kajri Irving, koji je zbog udarca u lice na utakmici sa Šarlotom morao da nosi masku.

Irving je meč završio sa 25 poena, pet asistencija i tri skoka, a pratio ga je Markus Moris sa dabl-dabl učinkom, 21 poena i 10 skokova.

Odličnu partiju pružio je Al Horfrod (17p i 11sk), ruki Džejson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tejtum je ponovo odigrao veoma zrelo (19p i 4sk), dok je i Džejlen Braun imao dobar doprinos (14p, 4sk, 3as).

Boston je posle dva poraza u prva dva meča nove sezone zabeležio čak 13 pobeda uzastopno i igraju možda i najlepšu košarku u celom NBA.

Bruklin je pružio dobar otpor Seltiksima, ali u završnici utakmice nisu uspeli da preokrenu rezultat. Najefikasniji bio je Džo Heris sa 19 poena, dok je Holis Džeferson ostvario učinak od 16 poena i devet skokova.

Košarkaši Toronto Reptorsa napravili su iznenađenje, pošto su na gostovanju Hjuston Roketsa pobedili sa 129:113.

Ekipa Majka D'Antonija doživela je tek četvrti poraz u sezoni, a prvi posle sedam mečeva.

Roketsima nije pomogla ni odlična partija Džejmsa Hardena koji je ostvario učinak od 38 poena, 11 asistencija i šest skokova. Kapela je imao dabl-dabl 11 poena i 11 asistencija, dok je Trevor Arziza ubacio 20 poena.

U pobedničkom sastavu Demar Derouzan i Kajl Lauri bili su na visina zadatka. Bek Reptorsa bio je najefikasniji u redovima svoje ekipa (27p, 6sk, 5as), a plejmejker je bio zadužen za razigravanje ekipe (19p, 10 as).

U poslednjem meču sinoćnjih utakmica, San Antonio Sparsi savladali su na gostovanju Dalas Meverikse – 97:91. Jedna od lošijih ekipa u ligi, Dalas, odigrao je solidan meč, međutim nisu mogli protiv ekipe Grega Popovića.

Legendarni trener ostvario 500. pobedu na gostovanjima u najjačoj ligi na svetu. Za to mu je bilo potrebno 835 mečeva, pa je tako do ove brojke došao brže od svih ostalih šefova struke u istoriji lige.

Fantastičan za Sparse bio je Lamarkus Oldridž sa učinkom od 32 poena, pet skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Peti Mils sa 19 poena i tri skoka.

Najbolji meč za Dalas, a i svoju najbolju utakmicu u NBA, odigrao je ruki Denis Smit Džunior koji je San Antonio ubacio 27 poena i uz to je imao i šest asistencija.

Prethodne noći u najjačoj ligi na svetu nisu igrali srpski košarkaši.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boston "melje" redom, Harden 38p, jubilej Popovića

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2017

Ekipa Boston Seltiksa ostvarila je 13. pobjedu zaredom, pošto su na gostovanju Bruklin Netsima pobijedili sa 109:102...Izabranike Breda Stivensa predvodio je "maskirani" Kajri Irving, koji je zbog udarca u lice na utakmici sa Šarlotom morao da nosi masku...Irving je meč završio sa 25 poena, pet asistencija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.