Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 10:37

Borusija je spremna: Ako ode Sančo, dolazi Malen

U Dortmundu odustali od Muse Dijabija, spremaju oko 30.000.000 za najboljeg strelca PSV-a

Prošle godine je uspela da se odbrani. Ove ne želi. Štaviše, ima nagoveštaja da je u interesu Borusije da proda Džejdona Sanča dok mu je cena visoka, te ako se desi da Mančester junajted prihvati njene zahteve, ostane bez engleskog reprezentativca. Bude li tako, pokušaće da ga zameni – holandskim.

Jednako interesantnim, pošto uticajni Bild ističe da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Donjel Malen na vrhu liste kandidata da nasledi Sanča na Vestfalenu pod uslovom da se tokom prelaznog roka Borusija iz Mančester dogovore oko otkupne cene. Trenutna razlika je oko 20.000.000 evra – Nemci traže najmanje 90.000.000, Crveni đavoli zasad ne nude više od 70.000.000 – ali su sve strane uverene da prostor za dogovor postoji i da neki ustupci moraju da se naprave.

Sančo je ugovorom vezan za Dortmund do 2023. i mada je sa sportske strane najrealnije da ostane što duže, ekonomska navodi čelnike kluba na zaključak da ga je bolje prodati sad, dok tržište za njim luduje. Ako izboksuje ono što traži, Borusija se neće razbacivati novcem za dovođenjem zamene, pošto bi u Donjela Malena uložila samo trećinu. Naime, PSV ceni svog najboljeg napadača na oko 30.000.000 evra i želi da ga proda kako bi popunio neočekivan minus u kasi nastao kao posledica pandemije virusa korona.

Malen je izbio u prvi plan tokom poslednjih nekoliko dana, jer Borusija nije uspela da se dogovori sa Leverkuzenom o kupovini Muse Dijabija. Razlog je o želji Farmaceuta da mladog Francuza unovče za oko 40.000.000 evra. Otuda su se u Ruru okrenuli drugim rešenjima i apostrofirali Malena kao rešenje.

Iako ne igra na istoj poziciji kao Sančoviše devetka, a tek po potrebi krilo – direktori Hans Joahim Vacke i Mihael Cork očigledno imaju plan kako da iskoriste sposobnosti momkla koji je prošle sezone u prvenstvu Holandije dao 19 golova na 32 utakmice. Za konkretne pregovore će morati da sačekaju kraj učešća reprezenatcije Holandije na Prvenstvu Evrope, a posle toga i da odobrovolje PSV, pa i fudbalerovog agenta Mina Rajolu.

A on u Borusiji već ima Erlinga Halanda, pa se Milioneri nadaju da bi na toj osnovi mogao da im završi posao.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.