Borusija angažovala Gendogana iz Nirnberga

Izvor: Blic, 06.Maj.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borusija angažovala Gendogana iz Nirnberga

Uprava novog nemačkog prvaka, Borusije Dortmund, angažovala je dosadašnjeg fudbalera sredine terena Nirnberga Ilkaja Gendogana, sa kojim je poptisala četvorogodišnji ugovor.

Gendogan je jedan od najboljih igrača nemačke reprezentacije do 21 godine, a prema saznanjima lokalnih medija vrednost njegovog transfera iznosi oko četiri miliona evra.

Zanimljivo je da je prvo pojačanje "milionera" za sledeću sezonu dete turskih imigranata i da je rodjen u Gelzenkirhenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je ponikao u jednom od najvećih rivala Borusije, Šalkeu, ali nije uspeo da se domogne prvog tima "kraljevsko plavih".

Pre dve godine u seniorskom timu Bohuma odigrao je samo dve utakmice, a zatim je prešao u Nirnberg u kome je stekao potpunu afrimaciju.

Gendogan bi trebalo da zameni reprezentativca Turske Nurija Sahina za kojeg su, posle odlično odigrane sezone, zainteresovani mnogi veliki evropski klubovi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.