Borovčanin boksuje za WBO pojas

Izvor: B92, 26.Mar.2010, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin boksuje za WBO pojas

Srpski bokser Nenad Borovčanin dobio je šansu da boksuje za titulu interkontinentalnog šampiona u WBO verziji u kruzer kategoriji.

Tu odluku Borovčaninu je saopštio predsednik WBO Frančesko Varkarel nakon borbe u Dizeldorfu, gde je Srbin boksovao uvodnu borbu Vladimiru Kličku pred oko 55 000 gledalaca. Borovčanin do sada u karijeri ima 25 mečeva i isto toliko pobeda, od čega 18 nokautom.

„Odluka koju mi je saopštio predsednik WBO Varkarel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to lično, za mene je velika čast i priznanje za dosadašni trud i rezultate, koji tek sada treba da krunišem. Radio sam svih ovih godinas strpljivo i naporno,uz razna saplitanja od strane nedobronamernih ljudi, zatim razne probleme koje sam sa svojim timom uspešno prevazišao i izašao jači nego što sam bio.Sada me čeka novi izazov,za koji moram posebno da se pripremim i treniram kao nikad do sad. Uslove za trening imam,a nadam se da ću uskoro rešiti i problem trenera.Voleo bih da meč boksujem u Banja Luci,ali taj deo posla prepuštam bratu Miroslavu,koji veoma uspešno vodi našu promotersku kuću za boks Balkan box promotion”, izjavio je Nenad Borovčanin.

Dan nakon meča u hotelu Interkontinental u Dizeldorfu, Borovčanin je imao i zvanični sastanak sa predstavnicima WBO, na kojem je dobio pismeno odobrenje od direktora WBO Ištvana Kovača da do kraja godine može da boksuje za titulu WBO INTERCONTINENTAL.

To mesto biće upražnjeno jer će trenutni vlasnik ovog pojasa, 30-godišnji Denis Lebedev boksovati za titulu šampiona sveta u WBO protiv šampiona Marka Huka.

Borovčaninu će protivnika za ovaj meč odrediti komisija za rejting i titule, pa se može očekivati da će srpski bokser imati težak zadatak u ring. Ukoliko pobedi, Borovčanin će biti zvanični izazivač prvaka sveta sa 15. pozicije.

Najveći Nenadov problem jeste trener koji bi ga kvalitetno pripremio i pratio njegov rad, a u Srbiji nema stručnjaka takvog kalibra ,pa se očekuje da će Borovčanin pokušati da nadje rešenje za stručni štab u inostranstvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borovčanin u borbi za WBO titulu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2010

Srpski bokser Nenad Borovčanin dobio je priliku da se bori za WBO titulu u kruzer kategoriji...Nakon revijalnog meča u Dizeldorfu, gde je boksovao u uvodnoj borbi Vladimira Klička i Edija Čejmbersa, predsednik WBO Frančesko Valkaral je odobrio Srbinu da boksuje za titulu interkontinentalnog šampiona..."Ovo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.