Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 17:34

Borković sa 36 bodova uspešno završio prvi vikend TCR šampionata

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon prvog trkačkog vikenda koji je održan na stazi Slovakiaring, prikupio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju.
Prvog dana Dušan je sjajnim kvalifikacijama u kojima je zauzeo četvrto mesto i sedmim mestom na prvoj trci osvojio 25 bodova, a drugu trku završio je na desetoj poziciji i prikupio još 11 poena.
Vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Cometoyou racing >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski as bio sa Holanđaninom Langeveldom, Matom Homolom i Jelminijem.
"Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka. Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje."
"Ovo je prvi trkački vikend i moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove i uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvaritii već na sledećem vikendu u Francuskoj", rekao je Borković nakon druge trke na stazi Slovakiaring.
Drugi trkači vikend održaće se 28. i 29.5. na stazi Pol Rikard u Francuskoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borković: Navikavam se na Audi, želja u prvih pet u poretku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon prvog trkačkog vikenda koji je održan na stazi Slovakiaring, prikupio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju...Prvog dana Borković je sjajnim kvalifikacijama u kojima je zauzeo četvrto mesto i sedmim mestom na prvoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.