Borac se revanširao Konstantinu

Izvor: Studnel.com, 22.Maj.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borac se revanširao Konstantinu

Ovaj meč nije imao neki preterani rezultatski značaj jer su oba tima bez šansi za dalji tok takmičenja u Superligi, pa je uz lepršavu igru na oba kraja parketa viđeno mnogo koševa i na kraju revanš Čačana koji su pre desetak dana poraženi u NIšu.
Tok utakmice:
Već na osnovu prvih minuta moglo se zaključiti da će tempo u ovom meču biti na zavidnom nivou, a samim tim i kvalitet utakmice. Nišlije su dobro ušle u meč, pogađali, skakali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << i nošeni Đorđevićem i Tasićem vodili nakon uvodnih deset minuta rezultatom 22:27. 
U drugom periodu Konstantin je možda pokazao i svoje najslabije izdanje u ovoj godini. Potpuno su izgubili konce meča gosti, serijama od po 9:0 i 11:0 tim Borca je potpuno preokrenuo meč i na poluvreme otišao sa dvocifrenom prednošću i rezultatom 48:35. U ovom kvartalu Konstantin je postigao samo 8 poena.
Nastavili su domaći tamo gde su stali pre petnaestominute pauze. Za nekoliko minuta na svoj konto dodali su toliko poena da je razlika bila i +20.  Ovom ogromnom prednošću Čačani su sebi trasirali put do pobede, ali su samim tim i malo spustili gas. Opao je kvalitet košarke u ovom periodu, ali je prednost domaćih uvek bila dvocifrena. 
Poslednja deonica bila je, kao i u prethodnom kolu protiv Mege, puka formalnost. Ipak, preveliku opuštenost domaćih delimično su iskoristili gosti koji su razliku sa +18 smanjili na +9 za Borac. To je nažalost bio poslednji trzaj tima Marka Cvetkovića pa je konačan rezultat meča bio 91:78.
Zbog bolje koš razlike u međusobnom duelu, ukoliko ove dve ekipe budu imale isti broj pobeda, Nišlije će zauzeti treće, a Borac četvrto mesto. Poslednji meč u sezoni 2015/2016 igrači Konstantina odigraće u 24. maja protiv Partizana.
 
BORAC - KONSTANTIN 91:78 (22:27, 26:8, 18:16, 25:27)
 
HALA: Hala Borca, Čačak
SUDIJE: Milija Vojinović, Radoš Arsenijević, Marko Strika (Beograd)
BORAC: Čarapić 4, Mitrović 3, Popović 2, Mićović 15 (7sk), Bojić 2, Avramović 12 (5as), Bojović 3, Radonjić 26, Stanojević 5, Radović 1, Stevanović 10, Mišković 8 (7sk).
KONSTANTIN: Veličković 11 (5sk, 6as), Babović 7, Đorđević 13, Mladenović, Vitković 6, Ostojić 2, Tasić 20 (5sk), Savić, Stojanović, Milovanović 10 (5sk), Stanković, Gudžić 9.

sportniskosarkakonstantinboracsuperligamarkocvetkovic

Nastavak na Studnel.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.