Borac otpustio Cvetkovića, Stojnić naslednik

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2011, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borac otpustio Cvetkovića, Stojnić naslednik

Zvezdan Cvetković nije više šef stručnog štaba banjalučkog Borca, a na njegovo mesto Upravni odbor „crveno–plavih” na vanrednoj sednici održanoj u ponedeljak postavio je Velimira Baju Stojnića.

To je epilog neočekivano burnog dana u gradu na Vrbasu posle poraza od Zvijezde u Gradačcu (0:2), tako da je Cvetković deseta trenerska žrtva u tekućoj sezoni Premijer lige BiH. Rezultatski neuspeh u Gradačcu bio je treći u nizu kada je prvenstvo u pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << a taj ceh je platio stručnjak iz Zagreba koji je na Gradski stadion ipak doneo određene pozitivne promene i „udario standarde”. Smena Cvetkovića je iznenadila sve bolje poznavaoce prilika u Borcu i Banjaluci jer nije dobio pravu šansu kao uostalom ni većina trenera koji su pre njega sedeli na klupi „crveno–plavih”.
– Doživeli smo tri poraza u nizu, a poslednji u Gradačcu je prelio čašu i izuzetno je bolan. Samo su sreća i nesnalažljivost domaćih napadača sprečili potpuni debakl našeg tima. Smatrali smo da je ekipi potreban šok koji će je razmrdati i Velimir Stojnić je pravo rešenje – rekao je sportski direktor banjalučkog premijerligaša Darko Ljubojević.
Potom je prvi čovek zadužen za struku i takmičarski deo u taboru šampiona obrazložio:
– Upravni odbor je jednoglasno odlučio da Zvezdan Cvetković bude razrešen funkcije šefa stručnog štaba. S njim je postignut sporazumni raskid saradnje. Uprava smatra da Borac kao šampion mora da pruža mnogo bolje partije nego što je to bio slučaj u dosadašnjem toku sezone i da beleži bolje rezultate.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.