Bombom raznio svoju djevojku

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombom raznio svoju djevojku

DOBOJ - Zorica Knežević je poginula, a Muhamed Hadžikadunić je teško povrijeđen u eksploziji bombe koju je on aktivirao u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u poslovnom prostoru, koji se nalazi u sklopu Sportsko-rekreativnog centra "Džungla".

Prema nezvaničnim informacijama, stradala Kneževićeva, koja je bila frizerka, više od godinu dana bila je u emotivnoj vezi sa Hadžikadunićem, ali su u posljednja dva-tri mjeseca imali problema. Ona je, navodno, željela da ga ostavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali se on nije s tim mirio te joj je prijetio.

U kobnom trenutku ona se nalazila u svom frizerskom salonu i radila. Pokušavajući da pobjegne od Hadžikadunića, koji je, navodno, bio narkoman, ušla je u susjedni lokal i tražila pomoć. Iza stradale žene ostala je maloljetna kćerka.

Saša Golubović, svjedok nemilog događaja, ispričao je da je, dok je sjedio u svojoj kancelariji, koja se takođe nalazi u sklopu SRC "Džungla", prvo začuo galamu, a potom na vratima ugledao Kneževićevu, koja je tražila od njega pomoć, i Hadžikadunića.

"Ja sam krenuo da pomognem, no u tom momentu sam vidio kako izlijeće kašika od bombe. Iza njih je ušla njihova prijateljica, komitent, ne znam ni ja ko je. Nju sam izvukao napolje i u tom momentu je bomba pukla. Mislim da je gospođa bila na licu mjesta mrtva, a on je davao znakove života. Pozvao sam Hitnu pomoć, odvezli su ga", rekao je Golubović, te dodao da je imao sreće što je ostao živ.

"Sreća pa je ta kašika odskočila te sam je vidio, jer ja uopšte nisam primijetio da on nosi bombu. On je nju priljubio uz sebe i tako uveo u kancelariju, a ona je ušla s namjerom da joj pomognem, da je spasim. Da sam vidio tu bombu možda sam ga mogao izgurati, ali teško je to sada reći. On je nju priljubio uz sebe i aktivirao bombu", kazao je Golubović.

Nakon ranjavanja Hadžikadunić je primljen u Službu za hirurgiju dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Bio je bez svijesti, sa višestrukim povredama.

"Nakon reanimacije uveden je u salu. Povrijeđeni je zadobio višestruke povrede trupa, ekstremiteta, unutrašnjih organa i trbuha. Sve povrede su hirurški zbrinute i zaustavljeno je krvarenje. Trenutno je stabilnog stanja i pod nadzorom ljekara u intenzivnoj njezi Službe za anesteziju i reanimaciju", kazao je dr Igor Nović, načelnik Odjeljenja hirurških grana dobojske bolnice.

"Završena je prva istražna radnja, uviđaj. Ono što je poznato je da je pronađeno tijelo ženske osobe srednje životne dobi, koja je stradala najvjerovatnije od djelovanja eksplozivne naprave. Ovo su informacije koje ja imam i zaista u cilju istrage ne bih smjela ništa više da iznosim", izjavila je Mersiha Mahmutović, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.