Bombarder Ninković: Siguran sam u sebe!

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Sep.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombarder Ninković: Siguran sam u sebe!

Spas sa klupe. Nikola Ninković sjajnim golom u 84. minutu sprečio je poraz mlade reprezentacije Srbije (igrača rođenih 1990. godine i mlađih) od Danske u Alborgu i Orliće doveo nadomak prvog mesta u četvrtoj grupi i plasmana u baraž za PE 2013. u Izraelu.
Mogli su izabranici Aleksandra Jankovića prvi da dođu do prednosti protiv Danaca, međutim, Nemanja Kojić prokockao je dve odlične prilike. Kazna je usledila u 36. minutu, kada je Makinok zatresao mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << naše selekcije.
Srpski mladići nisu ipak, paničili u nastavku. Strpljivo su tražili put do gola i zahvaljujući debitantu Ninkoviću izjednačili rezultat.
- Bio sam siguran u sebe, znao sam da mogu da pogodim iz te pozicije. Nije mi bio prvi put, odlučio sam se na šut i pogodio – srećno je pričao posle povratka iz Alborga, Nikola Ninković.
Rezervista mladog tima Srbije potvrđuje da je zahtev selektora Jankovića u pauzi bio da ne kreću u bezglave juriše ka golu Danske:
- Dogovorili smo se da igramo strpljivo. Sve je bilo na našoj strani, i da smo izgubili imali bismo šansu za plasman u baraž, istina sa druge pozicije u grupe što donosi težeg protivnika. Bili smo mirni i to nam se isplatilo.
Uoči poslednja dva kvalifikaciona meča Aleksandar Janković odlučio je da prvi put pozove Partizanovog vunderkinda, igrača najzaslužnijeg što je prethodna generacija omladinaca Srbije igrala na PE u julu u Estoniji.
- Zadovoljan sam i srećan što sam dobio šansu. Maksimalno sam se trudio da opravdam poziv. Priželjkivao sam da uđem u igru pogotovo što smo imali negativan rezultat. Verovao sam da mogu da pomognem reprezentativnim drugovima da anuliraju prednost Danske i drago mi je da smo uspeli. Nije mi inače, bilo teško da se uklopim u mladu reprezentaciju jer sam većinu igrača već poznavao – ističe Ninković.
Sutrašnja utakmica protiv Makedonije u Kruševcu Orlićima može da donese ostanak na prvom mestu u slučaju pobede ili remija, odnosno pad na treću poziciju ukoliko nekadašnji zemljaci budu uspešniji.
- Razmišljamo samo o pobedi. Maksimalno smo motivisani da pred kruševačkom publikom potvrdimo da smo najkvalitetnija reprezentacija u grupi. I Makedonci vide svoju šansu, međutim, učinićemo sve da pokažemo da smo bolji – naglašava Ninković.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.