Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 15:56

Bomba na evropskom tržištu: Hajns u Armaniju

Četvorostruki šampion Evrolige napustio je Moskvu posle sedam godina

Za sada najveći transfer Evrolige ovog leta! Kajl Hajns prešao je u Arami iz Milana i tako je napustio Moskvu posle sedam godina igranja u redovima Armejaca. On je potpisao za Armani pre nekoliko sati, a Armani je platio otkupnu klauzulu kako bi ga odveo iz Moskve, javlja novinar Sportanda Emilijano Karčija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Zanimljivo je da je Hajns drugi centar koji je otišao iz CSKA ovih dana, jer je pre njega Kosta Kufos napustio Armejce, pa tako dolazimo do zaključka da se potpuno otvorilo mesto za dolazak Nikole Milutinova ovog leta, kao što je i najvljeno.

Najavljeno je i da će Nik Kalates u Barselonu, da će Kostas Slukas preći u Real Madrid, što će biti ogromni transfer za evropske pojmove, ali prelazak Hajnsa u Moskvu je prvi veliki završen transfer.

Njega je objavio urednik Eurohupsa Nikos Varlas koji obično barata sa veoma preciznim informacijama, tako da u ovo skoro da nema sumnje. Nisu još poznati nikakvi detalji transfera, a uskoro će i to biti objavljeno. Navodno je u pitanju dvogodišnji ugovor.

To znači da je Armani kupio ozbiljnog evroligaškog centra koji bi ekipi trebalo da donese ozbiljnost u narednoj sezoni, a ujedno je CSKA ostao bez jednog od glavnih šrafova i čoveka koji je držao ekipu proteklih sezona.

Armejci su i dalje aktuelni šampioni, ali će dalje morati bez Hajnsa, vrlo verovatno sa Milutinovim na petici. Sa druge strane, videćemo da li će Olimpija morati malo da krati igrački sastav, a nedavno se pojavila informacija da je Nemanja Nedović na izlaznim vratima.

U momentima kada je jasno da će kriza uslovljena virusom korona napraviti svima problem, Armani je prvi bacio "bombu" na evropskom tržištu.

Sada kada se zna koji će klubovi igrati u kom takmičenju, jasno je da narednih dana mogu da krenu vesti sa evropskog tržišta kada su transferi u pitanju. Prelazak Hajnsa u Armani je prva od bombi koje će tek uslediti.

Etore Mesina je navodno bio zagovornik prelaska Hajnsa sa dvogodišnjim zagarantovanim ugovorom. Milano je jedan od nekoliko timova koji su već potvrdili budžet za narednu sezonu i očekuje se da budu veoma agresivni na tržištu. Sa dolaskom Hajnsa i produžetka ugovora sa Kalebom Tarčevskim, očekuje se da Arturas Gudaitis napusti ekipu uprkos garantovanom ugovoru za narednu sezonu. Gudaitis ima dosta klubova koji ga prate.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi veliki evroligaški transfer: Kajl Hajns postao "maneken"

Izvor: B92, 29.Maj.2020

Dugogodišnji centar moskovskog CSKA Kajl Hajns potpisao je ugovor sa Olimpijom iz Milana...On je pre nekoliko sati stavio paraf, nakon što je italijanski klub odlučio da otkupi njegov ugovor...Hajns je u prestonici Rusije od 2013. godine i od tada je dva puta bio šampion Evrolige sa CSKA...Još dve...

Nastavak na B92...

Hajns napustio CSKA i prešao u Olimpiju iz Milana

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

Jedan od najboljih košarkaša u Evroligi Amerikanac Kajl Hajns napustio je moskovski CSKA i potpisao za Olimpiju iz Milana, prenose italijanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vatutin progovorio o Hajnsovom odlasku

Izvor: B92, 29.Maj.2020

Predsednik CSKA Moskve, Andrej Vatutin, govorio je o odlasku centra Kajla Hajnsa...Kako smo ranije u toku dana preneli, Kajl Hajns je napustio CSKA i svoju karijeru nastaviće u Olimpiji iz Milana...Vatutin je rekao da poštuje odluku Kajla Hajnsa i zahvalio mu se na svemu što je američki centar uradio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.