Bolton uložio žalbu zbog batinanja navijača

Izvor: Blic, 22.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton uložio žalbu zbog batinanja navijača

Uprava Boltona kontaktirala je UEFA i uložila žalbu na ponašanje španske policije prema navijačima engleskog kluba na gostovanju Atletiku u Madridu.

Policija je u više navrata batinala pristalice Boltona, a sukobi su se dogodili na i oko stadiona "Vinsente Kalderon", kada je povređeno 17 gostiju iz Engleske.

"Naši navijači su sjajni, a u Madridu su bili izloženi nasilju. Uradićemo sve kako bi krivci bili kažnjeni", navodi se u saopštenju Boltona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Navijači su bili iznenađeni i ogorčeni brutalnošću:

"Kada smo izašli sa stadiona veliki broj policajaca je jurnuo na nas sa isukanim palicama i štitovima i počeli da nas biju. Mnogo puta sam bio u Španiji ali posle ovoga više nema nameru kročim u ovu zemlju", rekao je navijač Boltona Piter Kirk za BBC.

Drugi navijač je dodao:

"Putovao sa Boltonom širom Evrope i ovako nešto nisam i doživeo. Ponašali su se poput životinja".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.