Bolt suvereno do novog zlata na 100 metara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2016, 02:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolt suvereno do novog zlata na 100 metara

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt osvojio je svoje treće uzastopno olimpijsko zlato na 100 metara, pošto je jutros u Rio de Žaneiru pretrčao deonicu za 9,81 sekundu.

Srebrnu medalju osvojio je Džastin Getlin iz SAD sa 9,89, dok je bronza pripala Kanađaninu Andreu De Grasu sa 9,91.

Bolt je prvi atletičar koji je osvajao zlato tri puta uzastopno na Olimpijskim igrama, a u Riju brani i dve uzastopne titule na 200 metara i u štafeti 4x100. Ovo mu je sedmo olimpijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zlato.

Bolt nije trčao na 100 metara još od 30. juna, kada je u kvalifikacijama Jamajke povredio tetivu leve noge, zbog čega je išao na rehabilitaciju.

U finalu je ponovo slabije počeo, ali je posle starta odmah povukao i negde na polovini sustigao Getlina, da bi ubedljivo prošao kroz cilj.

Odmah posle toga je počeo da se pozdravlja sa navijačima i pozira fotografima širom staze, kao i da se pozdravlja sa atletičarkama koje su se vraćale sa ceremonije dodele medalja.

Nedugo posle trke uspeo je da tvituje i poruku "Ustani, Jamajko! Ovo je za vas, moji ljudi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bolt ponovo odbranio zlato na 100 metara

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2016

Jamajkanski atletičar Jusein Bolt osvojio je svoje treće uzastopno olimpijsko zlato na 100 metara, pošto je jutros u Rio de Žaneiru ptretrčao deonicu za 9,81 sekundu...Srebrnu medalju osvojio je Džastin Getlin iz SAD sa 9,89, dok je bronza pripala Kanađaninu Andreu De Grasu sa 9,91...Bolt je prvi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.