Bolnica kroji tim za Nemce, samo dvojica dala gol!

Izvor: Mondo, 19.Mar.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolnica kroji tim za Nemce, samo dvojica dala gol!

Ukoliko "precrtamo" sedam povređenih sa spiska Mladena Krstajića i vodimo se time da je utakmica sa Nemcima važna zbog samopouzdanja pred Portugal, možda se može i naslutiti tim koji će istrčati na teren u Volfsburgu. Problem golovi!

Na spisku Mladena Krstajića objavljenom početkom marta za mečeve protiv Nemačke (20. mart) i Portugala (25. mart) bilo je 27 imena, ali je ka Volfsburgu ovog jutra sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" poletelo tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njih 21.

Povrede more selektora "orlova" koji je na jučerašnjoj konferenciji za medije delovao zabrinuto dok je saopštavao na koga sve neće moći da računa.

Najveći hendikep je izostanak Nemanje Matića koji će propustiti oba meča ovog FIFA "prozora", isti slučaj je i sa Ljubomirom Fejsom koji nije ni doputovao u Staru Pazovu, Aleksandar Prijović se povredio na jedinom treningu pred let, dok su bar za prvu utakmicu protiv Nemačke izgubljena još trojica fudbalera.

U pitanju su Aleksandar Kolarov, Filip Kostić i Aleksandar Mitrović, a zbog važnosti meča na "Da Lužu" - Mladen Krstajić sigurno neće rizikovati s njima protiv Nemačke.

MLADEN KRSTAJIĆ: NEĆEMO KUKATI ZBOG POVREDA!

Poručili su kapiten i selektor da je utakmica protiv "pancera" i te kako važna zbog samopouzdanja pred kvalifikacioni duel sa Portugalcima, pet dana kasnije, a jasno je i koliko će Nemci biti motivisani pošto "okreću novi list" sa mlađim fudbalerima.

Joahim Lev je saopštio spisak na kome nema iskusnih Tomasa Milera, Džeroma Boatenga i Matsa Humelsa, "otpao" je i Julijan Draksler, ali kvaliteta imaju na pretek.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, brojnost igrača je posle treninga u "Kući fudbala" pala na 20 imena, tako da je kao dodatna opcija u napadu, pored jedinog zdravog Luke Jovića, pozvan i Milan Pavkov iz Crvene zvezde.

Foto: MN Press

Od preostalih fudbalera, Mladen Krstajić bi trebalo da izabere startnu postavu za Nemce, dok istovremeno mora da pazi da ne bude dodatnih povreda pred Portugal.

Čak trojica fudbalera nemaju još ni minut u dresu sa nacionalnim grbom (Vasiljević, Bogosavac i Pavkov), po jedan imaju Branko Jovičić i Nemanja R. Miletić, dok su jednocifreni i Marko Dmitrović (5), Miloš Veljković (9), Uroš Spajić (6), Nemanja Radonjić (9), Saša Lukić (6), Darko Lazović (5) i Luka Jović (3).

To je više od polovine raspoloživog kadra za Nemačku, najiskusniji je Antonio Rukavina, ali je pitanje da li će igrati pošto je Krstajić pozvao Lazovića kako bi ga uigravao za budućnost.

Ukoliko ne bude iznenađenja, prvi golman reprezentacije trebalo bi da ostane Marko Dmitrović dok bi štoperski tandem trebalo da čine Miloš Veljković i Nikola Milenković, koji su najčešće i igrali u Ligi nacija, ali šansu čekaju i Uroš Spajić i Stefan Mitrović, koji su na okupljanje došli u odličnoj formi ponetoj iz klubova.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ ZA MONDO: HOĆU I EURO I LIGU ŠAMPIONA!

NEMAMO ISKUSTVO

Ukoliko saberemo nastupe svih fudbalera koji su otputovali u Volfsburg, njih 21, dolazimo do "tanke" brojke od tek 215 mečeva u "A" reprezentaciji Srbije. Prosek je tako tek nešto preko 10 nastupa po fudbaleru, a "diže" ga Antonio Rukavina koji ima 55 mečeva. Prosek godina je 24,08 - što je vrlo malo, dok su samo DVOJICA fudbalera već dala gol za reprezentaciju. Ljajić je postigao deset, dok je Gaćinović bio strelac dva puta. Zabrinjavajuć podatak, čak iako su Nemci podmladili reprezentaciju...

Već sada je jasno da će na levom beku igrati debitant Miroslav Bogosavac, umesto Kolarova ili Rodića, dok ostaje i ta dilema desno - Rukavina ili Lazović.

Vezni red je "najsiromašniji" igračima tako da bi trebalo ponovo očekivati tandem Nemanje Maksimovića i Saše Lukića, koji su odlični bili u Ligi nacija, dok bi po onom prikazanom od jeseni prednost na poziciji iza špica trebalo da ima Adem Ljajić, u odnosu na Sergeja Milinković-Savića koji se još "traži" u reprezentaciji. Ipak, možda se pokaže na treningu...

Za krilne pozicije konkurišu Andrija Živković, Mijat Gaćinović i Nemanja Radonjić, gde će selektor birati igrače po formi, gde čini se da dva prvopomenuta imaju prednost.

Foto: MN Press

Kada je u pitanju istureni napadač, pošto će Mladen Krstajić, po svemu sudeći, nastaviti da igra u formaciji 4-2-3-1, starter bi trebalo da bude Luka Jović koji briljira ove sezone u Bundes ligi i prvi je strelac tog takmičenja, dok šansu vreba i debitant Milan Pavkov.

Golovi će biti možda i najveći problem reprezentacije u meču protiv "elfa" jer su samo Gaćinović i Ljajić već proslavljali golove za Srbiju, dok pored 19 pišu "nule".

Moraćemo da se oslonimo na formu iz klubova!

SVE U 16: NEBOJŠA PETROVIĆ O KRSTAJIĆU I ODNOSU PREMA MEDIJIMA

Ako "precrtamo" igrače koji nisu odradili trening u Staroj Pazovi, kao i one za koje je selektor rekao da sigurno neće nastupiti u prvoj utakmici protiv Nemačke zbog manjih ili malo većih povreda, ostajemo na ovim imenima:

Golmani: Predrag Rajković (Makabi), Marko Dmitrović (Eibar) i Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur) i Miroslav Bogosavac (Čukarički).

Vezni red: Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Darko Lazović (Đenova) i Adem Ljajić (Bešiktaš).


Napad: Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marsej), Milan Pavkov (Crvena zvezda) i Luka Jović (Ajntraht).

Spisak za Portugal bi trebalo da bude duži za imena Aleksandra Mitrovića, Aleksandra Kolarova, Filipa Kostića i Dušana Tadića, za koje se nadamo da će se oporaviti, pošto su "već viđeni" kao starteri u prvoj utakmici kvalifikacija.

"Orlovi", srećno!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.