Bolne grimase i problem sa ramenom – velika briga za Đokovića

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 03:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolne grimase i problem sa ramenom – velika briga za Đokovića

Novak Đoković je ostvario novu pobedu na Ju-Es openu, ali je poprilično zabrinuo svoje navijače zbog povrede koju je pogoršao tokom duela sa Huanom Ignasiom Londerom. Đoković je osećao bolove u levom ramenu i pre ovog meča, ali su se oni pojačali još u prvom setu.
Novak je u više navrata tražio pomoć fizioterapeuta, koji mu je u svakoj slobodnoj pauzi masirao bolno mesto.

Najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << problema mu je nelagodnost u ramenu zadavala prilikom bekhenda, pa je više puta na licu imao bolnu grimasu prilikom izvođenja ovog udarca.
"Definitivno se to odrazilo na servis i bekhend. Ne želim da pričam previše o tome, želim da čestitam protivniku na borbi i takmičarskom dugu. Bila je ovo maksimalna pobeda, ali veoma težak meč. Razmenili smo dosta udaraca, posebno u drugom setu u kojem je vodio 3:0. Pronašao sam tada nekoliko dobrih udaraca i to je bilo ključno za pobedu", rekao je Đoković neposredno po završetku.
Srećom, uprkos velikim oscilacijama, branilac titule u Njujorku je ostvario pobedu u tri seta, rezultatom 6:4, 7:6 (7-3), 6:1.
Ipak, ono što je sve na stadionu "Artur Eš" zanimalo jeste u kakvom je stanju.
"Ovo je nešto što vučem neko vreme. Nije lako kada osećate bol, morate da se prilagođavate, skraćujete poene i koristite svoje šanse... Nastavljam dalje, nije prvi put da se suočavam sa ovakvim situacijama", dodao je Novak i otkrio kako će iskoristiti slobodan dan za oporavak:
"Zalediću svoje rame kako bih ga zalečio. Videćemo kako će biti."
Još nije poznat stepen povrede koju će imati prilike da sanira do petka, kada bude igrao sa pobednikom susreta Dušan Lajović – Denis Kudla.
Poslednji grend slem sezone igra se za nagradni fond od 57 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.